Gazete EmekHDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye dün polisin tokat atmasını protesto etmek isteyenler bugün Kadıköy’de bir araya geldi. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın da katılımıyla yapılacak olan açıklama polis tarafından engellendi. Aralarında Ferhat Encü’nün de olduğu çok sayıda HDP’linin gözaltına alındığı belirtildi.

Hasta ve infazı yakılan tutukluların yakınları tarafından başlatılan adalet nöbetinin 39. haftasında basın açıklaması yapmak isteyen HDP Eş Başkanları yine polis engeliyle karşılaştı. Kaymakamlığın yayımladığı yasak kararı gerekçesi ile dün (18 Aralık) Kadıköy’de tutuklu yakınlarına müdahale ederek onlarca kişiyi gözaltına alan polis, HDP İstanbul İl Eş Başkanı ve eski milletvekili Ferhat Encü’ye de tokat atmış, görüntüler büyük tepki çekmişti.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın da katılımıyla bugün 13.00’da Kadıköy İlçe Örgütü önünde yapılacak açıklamaya da Kadıköy Kaymakamlığı’nca alınan yasak kararı gerekçesiyle izin verilmedi.

MİTHAT SANCAR VE GARO PAYLAN PARTİ BİNASINA ALINMADI

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP Milletvekili Garo Paylan parti binasına alınmadı. Polis tarafından parti binasına girişi engellenen Sancar, “Şu kuşatma ve engelleme hukuksuzluğu, zalimliği daha da derinleştiriyor” açıklamasını yaptı.

“KARA BİR LEKE”


HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın polis müdahalesini kara leke olarak tanımlarken şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün yaşanan ablukanın Türkiye hukukuna, adaletine, demokrasine kara bir leke olarak geçtiğini belirtmek istiyorum. Dün adalet arayışındaki anneleri, annelerin yanındaki genç arkadaşlarımızı darp ederek gözaltına aldılar. İstanbul Eş Başkanımız Ferhat Encü’yü tokat atarak gözaltına aldılar. Ferhat Encü’ye atılan tokat buz dağının görünen yüzüydü.

Çok az kaldı. Gideceksiniz, yenileceksiniz. Roboski halkı, İstanbul halkı size boyun eğmeyecek. Ne yaparsanız yapın demokratik siyaset hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bugün Kadıköy’de yapılanlar demokratik siyaset hakkımıza darbedir.  Mithat Sancar’ın içeriye girmesine, milletvekili arkadaşlarımızın bizimle beraber olmasına, halkın bizimle beraber olmasına izin verilmedi.

HDP’ye alışacaksınız. HDP’nin demokratik siyaset yapmasına alışacaksınız. Diğer partilere nasıl yaklaşıyorsanız HDP’ye de öyle yaklaşmaya mecbursunuz. Ferhat Öncü İstanbul halkının iradesidir, ona atılan tokat hepimize atılmıştır.”

“EN BÜYÜK CEVABI HALK SANDIKTA VERECEK”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü’ye yönelik polis şiddetine ilişkin Kadıköy’de açıklama yaptı. Mithat Sancar, “Korkunun tablosunu yapabilir misiniz diye sorarsanız burada yapılanlar korkunun tablosudur. Suç imparatorluğu yarattılar. Suç imparatorluğuna karşı en etkili, kararsız, tavizsiz mücadeleyi veren HDP’yi engellemek istemelerinin nedeni bu tabloyu değiştirecek gücün burada olduğunun bilinmesidir. Korkunun ecele faydası yok ey iktidar sahipleri. Bu düzene son vereceğiz. İstanbul’u faşizmin merkezi yapmaya çalışan iktidar şunu bilsin ki, İstanbul’dan Roboski’ye uzanan dayanışma zinciri bu. İstanbul’u zulmün üssü yapmak isteyenlere en büyük cevabı halk verecektir. Önce sandıkta sonra adalet önünde hesabı sorulacaktır. Sandıkta hem bunun hesabı sorulacak hem bu zulm düzeni sona erdirilecektir” ifadelerini kullandı.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Aralarında eski Milletvekili Ferhat Encü’nün de aralarında olduğu çok sayıda HDP’linin gözaltına alındığı bildirildi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN AÇIKLAMA

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hiçbir siyasi partinin genel başkanı, hiçbir şart altında, talimat üzerine polis ablukasıyla muhatap edilemez! HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a yönelik bu ayıbı kınıyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın polis ablukasına alınmasına dair “Bu ayıbı kınıyorum” dedi. 


 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın İstanbul Kadıköy’de yapılmak istenen açıklamada polisler tarafından ablukaya alınmasına Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun paylaşımında şu ifadelere yer verildi: “Hiçbir siyasi partinin genel başkanı, hiçbir şart altında, talimat üzerine polis ablukasıyla muhatap edilemez! HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a yönelik bu ayıbı kınıyorum.”

Kaynak: MA

Editör: TE Bilişim