Gazete Emek- HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşme ve AKP ile uzlaşma konusunda ilginç açıklamalarda bulundu.

HÜDAPAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Ankara kayyumları, Kandil'in kayyumlarının yerine geldi

Kronos Haber'in sorularını yanıtlayan Katırcıoğlu, NATO Zirvesi’ndeki görüşmede ABD Başkanı Joe Biden’ın Erdoğan’a “Demokrasiye yönelik adımlar atarsanız size destek veririz” dediğine dair duyumlar aldıklarını söyledi.

“Eğer demokrasi yönünde adımlar atmak mümkün olabilirse, ki ben Erdoğan’ın yapabileceğini düşünüyorum” diyen Katırcıoğlu, “Ama bu ortaklık içinde bunun pek mümkün olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Ayhan Bilgen HDP'den ayrılıyor mu? Yeni bir parti mi kuruyor? Ayhan Bilgen bütün sorulara cevap verdi

Katırcıoğlu, Deniz Poyraz’ın ölümüne sebep olan İzmir’deki HDP saldırısının AKP’ye, “Sakın demokratik bir yola doğru evrilme, burada dur” mesajı verdiğini savundu. Katırcıoğlu HDP’ye de “Ayağınızı denk alın” mesajı verildiğini söyledi.

Söyleşi içerisinde “Adalet ve Kalkınma Partisi’ni bir itiraz hareketi olarak yani ceberut bir devlet yapısına karşı bir itiraz hareketi olarak desteklemiş insanlardan biriyim” diyen Katırcıoğlu, çözüm süreci hakkında ise, “Yeniden bir çözüm masasına oturulur mu sorusu çok ortadadır. Keşke olsa diyeceğim bir şey. Benim gönlümden geçer” diye konuştu.

“‘Gönlümden geçer’ dediğiniz için tekrar sormak isterim. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yönde adım atsa HDP tekrar AKP ile uzlaşır mı?” sorusuna yanıt veren Katırcıoğlu, “Tabii ki” dedi, “Çözüm konusunda bir adım atmayı düşünürse tabii ki konuşuruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan yeni genelge; inşaatlar duracak, yeni araç alımları yapılmayacak

HDP İÇİNDEN TEPKİ

Katırcıoğlu'nun Twitter'da kendi hesabından paylaştığı röportajdaki açıklamalarına HDP içerisinden bazı tepkiler geldi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Twitter hesabından, “Faşizmle uzlaşma olmaz, nokta. Gerisi lafügüzafdır...” dedi.

HDP’nin Onursal Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü de konuya değinerek şunları yazdı:

“HDP genel siyaseti ve stratejik çizgisi Kongre tarafından, dönemsel siyasetleri Parti Meclisince kararlaştırılıyor. Taktik adımları, Merkez Yürütme Kurulu ve Eş Genel Başkan yardımcılarınca icra ediliyor; partinin toplam genel siyaseti Eş Genel Başkanlarca temsil ediliyor.

Tartıştığınız konuda, 4. Olağan Kongre (2020) kararı şöyledir:

AKP-MHP iktidarından kurtulmaksızın, içerde ve dışarıda barışçıl politikalara dönüş mümkün olmayacaktır. İçeride de dışarıda da [...] Saray Rejimi’nden kurtulmak önümüzdeki dönemin öncelikli görevleri arasındadır.

HDP bütün örgütü ve birimleriyle siyasetini bu çizgi üzerinde sürdürüyor. HDP örgütü ve seçmenleriyle iletişimini kurumsal kanalları, platformları ve yetkilileri üzerinden kuruyor. HDP hayat tarafından bir bütün olarak doğrulanmaya devam eden siyasetinde ısrarlı ve kararlıdır.”

HDP MYK Üyesi Veli Saçılık ise, "Bu tartışma HDP'ye yarayacak bir tartışma değil. HDP, Saray Rejiminin demokratikleşme ihtimali üzerinden bir tartışma yürütmez" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim takvimini açıkladı

TARTIŞMAYA NİHAT DOĞAN DA DAHİL OLDU

Erol Katırcıoğlu’nun ‘uzlaşma’ çıkışına tepki gösteren Önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’ye sosyal medya hesabından yanıt veren şarkıcı Nihat Doğan, “21. Yüzyılda siyaset,ortaçağdan kalma ideoloji tapıcılığı kafası ile yapılmaz. İdeolojik saplantıların hükmü kalmamıştır.bugünün siyaseti; Win Win formülasyonu ile yapılan pragmatist bir ticaret biçimidir. Konu Kürt halkının meşru talepleri ise ebu cehille dahi anlaşılmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Candan Badem Şeyh Sait’e hakaretler yağdırdı, ananları da ihanetle suçladı

Bir başka paylaşımında ise Can Dündar’a “asimilasyoncu faşist vesayet,Kürtleri, Türkleştirmek için uğraşırken, Kürt siyaset aklını da Türkleştirmekte de başarılı olup Kürt siyasetini, sol Kemalist Türkler üzerinden ele geçirmiştir. Kürtler bu işgale son vermeli ve Kürt siyasetini tekrar Kürt çocuklarına teslim etmelidir” diyen Doğan’a yanıt veren HDP MYK üyesi Ferhat Encü, Nihat Doğan’ı konuyu netliğe kavuşturmak adına partisinin genel merkezine davet etti.

Erdoğan'dan yeni genelge; inşaatlar duracak, yeni araç alımları yapılmayacak

İkilinin birbirine verdiği yanıtlar şu şekilde;

-Nîhat heval çok toptancı bir eleştiri olmadı mı sizce? @NihatDoganVevo kim kimi ele geçirmiş? Nasıl bir akıl ki o kadar kolay ele geçiriliyor? Buyurun Genelmerkezimize bir kaçak çayımızı için, uzun uzun anlatırız size

-Sizin gibi en ağır bedeli Ödemiş insanın vekilliğinin çizilmesi bile yaptığım eleştirinin doğruluğunu ortaya koyuyor.buna sizin cevap vermeniz büyük bir paradox. Vekil olduğunuz bir genel merkeze gelmeyi çok isterdim lakin madem davet ettiniz tabiki gelir 1 kaçak çayınızı içerim

-Vekilliğimi Akp elimden aldı :) Dolaysıyla bir paradoks yok ortada. Ne zaman müsait olursanız o zaman bekleriz

- Bende onu diyorum işte :) sistem sizden aldı, sizde Kemalist faşist Türk soluna teslim ettiniz. Neyse burdan yapmayalım tartışmamızı siz benim için çok kıymetlisiniz. Yanlış anlaşılmak istemem sizi de zor durumda bırakmak istemem. Gün saat tarih bekliyorum çay için. Sevgiler.

Kaynak: BirGün

Editör: TE Bilişim