Gazete Emek-İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremin ardından depremzedeler için kurulan Bayraklı konteyner kentte yalnız yaşayan depremzedeler konteynerden çıkartıldı.

İktidarın "konut sorununu çözdük" söylemleri bir kenarda dururken, depremin üzerinden geçen 28 aylık sürede depremzedelerin kalıcı konut sorunu çözülmedi. İzmir Valiliği, yalnız yaşayan depremzedelere “Konteynerleri boşaltın” talimatı verdi.

İzmirli depremzedelerin konaklaması için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) kurduğu, 100 konteynerlik alanda 400 depremzede 21 metrekarelik konteynerlerde yaşamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yaz aylarında konteynerlerin boşaltılacağı haberleri gündeme gelirken, geçen ay da bazı şirketlere ait konteynerler 6 Şubat’taki deprem sonrası yıkım yaşanan bölgelere gönderilmişti.

28 aydır çözülemeyen barınma sorununa karşı konteyner kentte yaşayan hak sahibi olmayan kiracıların sorunları devam ediyor.

Ekonomik kriz ve kira fiyatlarının artmasından dolayı yaşayacak ev bulmakta zorlandıklarını ifade eden kiracı depremzedeler, bir de konteynerden çıkartılmalarıyla mağduriyetlerinin arttığını söyledi.

Valiliğin kararıyla ilk olarak yalnız yaşayan depremzedelerin çıkartıldığı konteyner kentte sabah saatlerinde görevliler ve polis eşliğinde konteynerler boşaltıldı. Gidecek yerleri olmadığını söyleyen depremzedeler, “Biz barınma sorunumuza çözüm istiyoruz” diyerek, tepkisini dile getirdi.


Kaynak: Evrensel 

Editör: Derya çelik