Gazete Emek - 14 Mayıs seçimlerine saatler kala, anketlerde önde görünen Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhindeki sahte broşür ve yalan iddialara bir yenisi eklendi. CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Bülent Ütebay, Kılıçdaroğlu’nun söylemediği sözlerin yer aldığı sahte broşürleri dağıtan kişileri suçüstü yakaladı.

Broşürleri dağıtan kişinin, iktidara yakınlığıyla bilinen ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) Esenler İlçe Temsilcisi Şeref Yumurtacı olduğu öne sürülüyor. Gazeteci Murat Ağırel'in paylaştığı görüntülerde, Yumurtacı olduğu belirtilen kişi broşürleri dağıttığını kabul etti.

Söz konusu broşürlerde, Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı ve "Başörtüsü 1 metrekarelik bez parçası" ve "LGBT aile düzenini niçin bozsun ki?" ifadeleri yer alıyor. Görüntülerde ise CHP adayı Ütebay'ın sahre broşürleri dağıtırken suçüstü yaptığı kişilerle konuşmaları duyuluyor. Ütebay Kılıçdaroğlu'nun "1 metrekarelik bez parçası” demediğini vurgularken, Yumurtacı olduğu belirtilen kişi CHP liderinin bu sözleri "bir televizyonda" sarf ettiğini ileri sürüyor; "Hangi televizyonda?" sorusuna ise "Sizin televizyonda, bizim televizyonlara çıkmıyor ki zaten" yanıtını vermekle yetiniyor.

Editör: Bekir GÜNEŞ