Gazete Emek-Türkiye'nin kaderinin belirleneceği seçime sadece 2 gün kaldı. Bu süreçte Millet İttifakı bileşenleri de il il gezerek yurttaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun durağı Samsun oldu.

Kürsüye önce İmamoğlu çıktı.

"BU MİLLETİ YENİDEN GÜLDÜRECEĞİZ"
İmamoğlu, mitingde toplanan kalabalığı görünce sözlerine “19 Mayıs’ı erken kutlayan bir Samsun var” diyerek başladı.

Özel olarak gençlere seslenen İmamoğlu, “Bu ülkede büyük işler yapmak isteyen herkes gençlere güvenmek, onlara adil fırsatlar yaratmak lazım” derken üniversitelerin baskı altında tutulduğunu, konser ve festivallerin yasaklandığını hatırlatarak gençlerin yaşam tarzına saygı duyulmadığını dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

* Demokrasi bayramına iki gün kaldı. 19 Mayıs'ı erken burada kutluyoruz. Öğleden sonra Ankara'da Cumhuriyet bayramı için bir erken kutlama yapacağız. Bize gülmeyi unutturdular. Biz milleti yeniden güldüreceğiz. Sandıklar açıldığında demokrasi bayramı başlayacak. Bu demokrasi bayramının mimarı gençler olacak. 

* Bu ülkede büyük işler yapmak isteyen herkes gençlere güvenmek, onlara adil fırsatlar yaratmak lazım.  Köşeye sıkıştıklarında düşman yaratma derdindeler. Gençler, 14 Mayıs günü kendilerine gülmeyi, eğlenmeyi unutturan bu iktidarı tıpış tıpış evine yollayacak. Sandıklar açıldığında demokrasi bayramı başlayacak. Bu bayramın mimarı siz olacaksınız gençler. Ekonomiyi batırdılar, işsizliği enflasyonu patlattılar. Depremde o canım insanlarımıza beyefendi talimat vermedi diye 48 saat depremzedelere yardım edilmedi. Ama bunlar giderse devlet bitermiş. Hadi oradan, hadi oradan!

* Devleti çökerttiniz. Bu ülkenin pırıl pırıl gençlerini mülakat adı altında ezdirdiniz. Torpilli yakınlarınızı en güzel makamlara getirdiniz. Sözde dernekleriniz, vakıflarınız milletin vergilerini geçim kaynağı yaptı. Memleketimizi milyonlarca mülteciyle bunlar doldurdu.


* Enflasyonu yüzde 100’ün üzerine, bu beceriksiz adamlar çıkarmadı mı? Millet geçim derdinde ama bunlara sorsan onlar giderse ülke bitecek. Siz gidince memleket güzelleşecek, huzur gelecek, bereket gelecek, bolluk gelecek. Siz gidince memleket güzelleşecek, huzur, bereket, bolluk, gelecek, insanın insana saygı duyduğu bir dönem gelecek. 

"SEN GAFFAR OKAN'I ŞEHİT EDEN ANLAYIŞI İTTİFAKINA KATTIN"
* 7 düvel 14 Mayıs'ı bekliyormuş... Bak sen ya... Dünyanın başka işi yok sizinle uğraşacak. Ben gülüyorum bunlara. Bunlar giderse devlet gidermiş. Hadi oradan. Devleti çökerttiniz. Torpilli yakınlarızı en güzel makamlara getirdiniz. 

* Adaleti unuttular. Sen Gaffar Okan'ı şehit eden anlayışı ittifakına kattın, İstanbul'dan vekil adayı koydun. 

* Kalplerdeki buzları eritmek için hazır olun. Seçim günü kimseyi kırmayın. Elinizde de mutlaka Türk bayrağı olsun. Her şey çok güzel olacak. Aramızda kalsın Samsun; KAZANIYORUZ, KAZANIYORUZ, KAZANIYORUZ SAMSUN.


KARAMOLLAOĞLU: UZUN BİR YÜRÜYÜŞÜN SONUNA GELDİK
İmamoğlu'nun ardından kürsüye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Samsunspor atkısı eşliğinde çıktı.

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

* Selamünaleyküm Samsunlular. Muhterem kardeşlerim, uzun bir yürüyüşün sonuna geldik. Pazar günü hep beraber sandığa gideceğiz ama yakınlarımızı ikna edeceğiz. Yeni bir anlayışa, yeni bir iktidara ihtiyacımız olduğunu hatırlatacağız. Belki ilk başlarda bazı konular fazla önemsenmemiş olur. Ama bugün geldiğimiz noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetemediği ortada. Adalet mülkün temelidir. Adalet olmadan hiçbir ülkede huzur ve barış olmaz. 

* Merkez Bankası'nın rezervi yok ne demek? İş para noktasına gelince kesenin ağzı açılıyor ama kesenin dibi delik.

* Siyaset hayatımın son devrini yaşıyorum, 80'e merdiven dayadım, çok şükür Allah sağlık verdi. Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu. Ben kendisini tanıdım, ben güveniyorum. Güvendiğim için de kendisinin cumhurbaşkanı olması için her türlü desteği veriyorum.

* İsraf bütün kaynaklarımızı tüketebilir. 'İtibar kazanmak için israf edebilirsiniz' diyor. İtibar kazanmak için yaptığınız harcama her türlü haramdır. Yazlıkları var kışlıkları var, bir saray da yetmiyor. İnsanlar karnını doyuramazken, aldıkları ücretle geçinemezken nasıl saraylarda geçinirsiniz! Nerede oturuyor şimdi bizim Cumhurbaşkanımız? Külliyede. Keşke bir tane olsa... Biz ayıp olmasın diye 'Beyaz Saray' diyoruz. Aslında onun adı 'Beyaz Ev' (White House). Koskoca Amerikan Başkanı bir evde oturuyor.


 

Editör: Derya çelik