Gazete Emek - Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'yla birlikte, depremin ardından selin vurduğu Urfa'da afetzedeleri ziyaret etti. 

Görüşmelerinin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

DİRENÇLİ KENTLER YARATMAK ZORUNDASINIZ: Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Şanlıurfalı kardeşlerimiz az önce şikayetlerini dile getirdiler. Şunu ifade edeyim… Şanlıurfa’da hiç kimse kendisini yalnız hissetmesin. Biz buraya Millet İttifakı’nın genel başkanları olarak değil sadece, biz buraya aynı zamanda mayıs ayında kurulacak olan hükümetin temsilcileri olarak da geldik.

Pek çok sorun var biliyoruz. Ağır sorunların faturalarını sade vatandaş ödüyor bunu da biliyoruz. İnsanlar hayatlarını kaybetti bunu da biliyoruz, görüyoruz, okuyoruz, dinliyoruz. Şikayetler var, onları da dinliyoruz. Eğer bir ülke iyi yönetilirse afetlere karşı dirençli kentler oluşur. Efendim su mu olur, sel mi olur, aşırı rüzgâr mı olur, deprem mi olur… Dirençli kentler yaratmak zorundasınız. Bunları yaratmadığınız zaman siz bu ülkeyi neden yönetiyorsunuz, nasıl yönetiyorsunuz?

BU NASIL DEVLET YÖNETİMİDİR: Şurada az önce gördük. Alt geçit yapmışlar, bir pompayı getirmek için Allah aşkına söyler misiniz saatlerce beklenir mi ya? Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır? Bu nasıl bir devlet yönetimidir?

Bütün bunların hepsini çözeceğiz. Hiç kimse kendisini umutsuz hissetmesin. Tamamını çözeceğiz. Yeni bir anlayışla, zihniyeti tamamen değiştirerek, kim görevini yapıyorsa başımızın üstüne. Ama kim görevini yapmayıp da ölümlere yol açan olaylara ortam hazırlıyorsa, kimse kusura bakmasın ona da ‘güle güle’ demek zorundayız.

BİLİMLE ÇÖZMEK MÜMKÜN: Hepimiz gelişmelerin farkındayız. Ne olduğunu biliyoruz ve hiç kimse az önce de ifade ettim, kendisini umutsuz hissetmesin. Allah nasip ederse bütün bu sorunları, hepsini çözeceğiz. Bir araya gelip çözeceğiz. Bir aradayız, beraberiz, ülkenin sorunlarını gayet iyi biliyoruz. Kentlerin iyi yönetilmediğini de gayet iyi biliyoruz. Ama bunların tamamını akılla, bilgiyle, bilimle çözmek mümkün.

BİR GRUP PROTESTO ETTİ

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını bitirdiği sırada bir grup, “Burası siyaset yeri değil, acımız var, HDP nerede?” diye bağırdı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını dinleyenler ise protestoya 'Hükümet istifa' sloganıyla karşılık verdi. 

'MİLLET İTTİFAKI'NIN İKTİDARINDA PROTESTO SUÇ OLMAYACAK'

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşması sırasındaki protestoyla ilgili gazeteci İsmail Saymaz'a konuştu. Saymaz Twitter'dan Kılıçdaroğlu'nun yorumunu şöyle aktardı: "Kılıçdaroğlu’na Şanlıurfa’daki protestoyu sordum. Şöyle dedi: Organize bir iş midir, yoksa vatandaşın doğal tepkisi midir, bilmiyorum. AK Parti Gençlik Kolları deniyor ama önemli değil gerçekten. Şunu net biliyorum ki, Millet İttifakının iktidarında protesto suç olmayacak.

Eksik kalırsak, çekeceğiz vatandaşın tepkisini. Yetersiz kalırsak, istifa edecek yöneticiler. Biz gitmekte olan iktidara hiç benzemeyeceğiz. Sabırla, sükunetle eğileceğiz vatandaşımızın önünde. Belediyelerimiz sahada olacak, gerekeni yapacağız.”

Editör: Bekir GÜNEŞ