Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “3 Aralık’ı bekleyin” ifadeleriyle duyurduğu ve partisinin vizyon belgesinin açıklanacağı “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlıklı toplantı, İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Kılıçdaroğlu, vizyon belgesi açıklamasında, "Bugün yepyeni bir güç birliğiyle tanışacaksınız. Bir siyaset üstü birlik. Oluşturduğumuz bu yeni siyaset üstü beyin takımından bazı isimleri burada göreceksiniz. Dünyadan ve Türkiye’den konusunda uzman ve itibarlı 70 kişiden oluşan büyük bir güç birliğinden söz ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan CHP'nin 'İkinci Yüzyıla Çağrı' toplantısında CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Yoksulluk ve Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Merkez Bankası'nın eski Başekonomisti ve Bilken Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Akçiğit, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) öğretim görevlisi olan Ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu sunum yaptı.

Kılıçdaroğlu, yoplantı öncesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye’nin ekonomide ve endüstriyel dönüşümde Şampiyonlar Ligi kadrosu hazır!" diyerek birlikte çalışacağı isimleri duyurmuştu.

JEREMY RİFKİN

ABD'li ekonomist, yazar, sosyal teorisyen, siyasi danışman ve çevre aktivisti Jeremy Rifkin'in Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı oldu.

Kariyerinde Avrupa Birliği ve Çin hükümetlerinin yanı sıra eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'e "Üçüncü Sanayi Devrimi"nin uygulanması konusunda danışmanlık yapan Jeremy Rifkin'in kariyeri gündem oldu.

Bilimsel ve teknolojik değişimlerin ekonomi, işgücü, toplum ve çevre üzerindeki etkileri ile ilgili 20'den fazla kitap yazan Rifkin'in kaleme aldığı eserler dünya genelinde 35 dile çevrildi ve genellikle en çok satanlar listesinde yer aldı.

Jeremy Rifkin - Schumacher Center for a New Economics

HACER FOGGO

CHP'nin ekonomi alanındaki danışman kadrosunda yer alan ve derin yoksulluk alanında yaptığı çalışmalarla bilinen Hacer Foggo, Tokat Zile'de doğdu. 1989 yılında gazeteciliğe başladı. Yaklaşık 20 yıl gazete, dergi ve radyolarda, söyleşiler, işçi-sendika ve insan hakları üzerine yazılar yazdı. Aynı zamanda sivil toplum alanında çalışmalar yaptı. 2014’te 'Kentsel dönüşümün perde arkası: Zorunlu göçler” konulu toplantının sunuculuğunu üstlendi.

Foggo, İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği gibi derneklerde uzun süre aktif olarak çalıştı. 2000’li yıllarda İstanbul ve Edirne’de Roman sempozyumu organizasyonunda yer aldı. Foggo aynı zamanda Kırmızı Püskül 1843-1846 Nesturi Katliamı kitabını kaleme aldı.

Kılıçdaroğlu'nun 'Şampiyonlar Ligi kadrosu'nda kimler var?

PROF. DR. DARON ACEMOĞLU

ABD’deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) 1993 yılından beri ders veren Prof. Dr. Daron Acemoğlu 1967 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlköğrenimini İstanbul Kadıköy’deki Aramyan Uncuyan Ermeni İlkokulunda tamamladıktan sonra 1986'da Galatasaray Lisesinden mezun oldu. Lisans eğitimini İngiltere’nin York Üniversitesi'nde tamamladı. London School of Economist okulunda öğretmenlik yaptı. 2000 yılında ise profesörlüğünü aldı.

Daron Acemoğlu’nun siyasal ekonomi, ekonomik büyüme gibi siyasal ve ekonomik alanlarda yayınladığı akademik eserleri bulunuyor.

CHP'den 'Vizyon Belgesi' | “İkinci Yüzyıla Çağrı” programında konuşan Daron  Acemoğlu kimdir?

PROF. DR. HAKAN KARA

Merkez Bankası Eski Başekonomisti Ali Hakan Kara, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi kadrosunda yer alan isimlerden biri oldu. Kara, politika oluşturmanın pratik yönleri, bunların araştırma ve analizle etkileşimi konusunda bir deneyime sahip.

Ali Hakan Kara, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası eski başekonomisti. 2003-2019 yılları arasında Türkiye'de para ve makroihtiyati politikaların analizi, tasarımı ve uygulanmasında öncü rol oynadı.

kilicdaroglu-nun-sampiyonlar-ligi-kadrosu-nda-kimler-var-1095828-1.

PROF. DR: REFET GÜRKAYNAK

Prof. Dr. Refet S. Gürkaynak, şu anda Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nde bölüm başkanı olarak görev yapıyor. Şimdiye kadar pek çok üniversitede önemli çalışmalar yapmış olan Gürkaynak, TCMB ve AMB gibi kurumlara danışmanlık yapmış; TÜBA, TÜBİTAK, TC Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası’ndan ödül almıştır.

Ankara doğumlu olan Gürkaynak, Bilkent Üniversitesi'nde ekonomi okudu. Doktorasını ABD'deki Princeton Üniversitesi'nde yine ekonomi alanında yaptı. Doktorasını tamamladıktan sonra ABD Merkez Bankası'nda 4 yıl çalıştı. Aynı zamanda Gürkaynak, MIT'de ders verdi Uluslararası Para Fonu ve TCMB'ye danışmanlık yaptı.

Refet Gürkaynak kimdir?

PROF. DR. UFUK AKÇİĞİT

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit, Chicago Üniversitesi ekonomi bölümünde öğretim üyesi ve ‘‘Arnold C. Harberger’’ kürsüsüne sahip.

Prof. Dr. Akçiğit, ekonomi lisans derecesini 2003 yılında Koç Üniversitesi’nde aldı, daha sonra 2009 yılında Massachusetts Institute of Technology’de ‘‘Ekonomik Büyüme ve İnovasyon Politikaları’’ başlıklı teziyle ekonomi doktorasını tamamladı.

kilicdaroglu-nun-sampiyonlar-ligi-kadrosu-nda-kimler-var-1095825-1.

Editör: TE Bilişim