Gazete Emek- İzmir'de bulunan Kristal Yağ fabrikası ile Tekgıda-İş Sendikası İzmir 3 No'lu Şube arasındaki toplu iş sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine sendika greve çıkma kararı aldı.

Evrensel'de yer alan habere göre, görüşmelerde sendika, diğer yağ fabrikalarının ücretlerini karşılaştırıp ücretlerin 27 bin TL'den 35 bin TL'ye çıkarılmasını talep etti. Ancak diğer fabrikalara oranla daha düşük ücret istemelerine rağmen talepleri kabul edilmedi.

Ayrıca işçilerin yoğun bir mobbinge maruz kaldığını ifade edildi. İşçiler ise taleplerinin hak ettikleri insanca bir ücret ve insanca çalışma koşulları olduğunu dile getirdi.
Fabrika önünde basın metnini okuyan Tekgıda-İş Sendikası İzmir 3 No'lu Şube Sekreteri Gökhan Toprak, "Sendikal örgütlülükte 40 yılı geride bıraktığımız Kristal Yağ iş yerimizin 13 Şubat 2024 tarihinde başlayan toplu iş sözleşme görüşmeleri tüm çabalarımıza rağmen uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır. Kristal Yağ emekçilerinin TİS süreci içerisinde olgunlaşan dayanışma duygusu ve artan birliktelikleri sayesinde yaptırılan grev oylamasına işçilerin tümü katılım sağlayarak yasal grev haklarına da sahip çıkmışlardır" dedi.

'ENFLASYONUN YARATTIĞI BÜYÜME İÇİNDE UFALANMAK İSTEMİYORUZ'

Yüksek enflasyon oranları karşısında sıkışıp kalmamak için örgütlü mücadele etmenin gerekli olduğunu söyleyen Toprak, "Hem emekçi olarak ürün fiyatlarına yansımadan doğan payımızı hem de tüketici olarak ürettiğimiz ürünlere en azından eskisi kadar ulaşabilmemizi sağlayacak ücret düzeyi için mücadele veriyoruz. Kısaca enflasyonun yarattığı rakamsal büyüme içinde ufalanmak istemiyoruz. Biz emekçiler için en yüce değer olan emeğine sahip çıkan değerli Kristal Yağ işçisi arkadaşlarımız adına grevimizi bugün burada başlatıyoruz" diye konuştu.
Basın metninin okunmasının ardından söz alan Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak da, "Sofralarımızı 84 yıldır süsleyen Kristal Yağ'ın önünde bu direnişimizi sergiliyoruz. Sofralarımızı süsledi ama toplu sözleşmemize kan doğradılar. Verdikleri teklif kabul edilebilir değildir. Sendikamızın almış olduğu grev kararını sonuna kadar destekliyoruz. Konfederasyon olarak ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

TEİAŞ işçileri: Eriyen ücretlerimize temmuzda zam istiyoruz TEİAŞ işçileri: Eriyen ücretlerimize temmuzda zam istiyoruz

Editör: şilan