Gazete Emek- Diyarbakırlı 'Arap Mehmet' olarak bilinen Mehmet Çeliker 1973 yılından bu yana Türkiye'de yüzlerce filmde yan rollerde görev aldı. 

Kemal Sunal, Fatma Girik, Kartal Tibet, Yılmaz Güney ve Cüneyt Arkın başta olmak üzere birçok ünlü ile çalışan Çeliker, Cüneyt Arkın’ın kendisine ‘Arap’ lakabı taktığını ifade etti.

YÜZLERCE FİLM VE DİZİDE OYNADI

Diyarbakırlı Mehmet Çeliker, yaklaşık 45 yıldır sinema ile iç içe yaşıyor. Çocukluğundan bu yana yüzlerce film ve dizide karakter ve figüran olarak rol alan Mehmet Çeliker, belki de Diyarbakır’ın en ünlü isimlerinden biri.

Fatih Portakal, ormanlık alanda Berat Albayrak'ın ekonomi programını yorumladı: Bakın özellikle bu mekanı seçtim

SİNEMAYA YILMAZ GÜNEY İLE BAŞLADI

Birçok dizi ve filmlerde rol almasına rağmen, Diyarbakır’da hiç tanınmayan Çeliker, mütevazi kişiliği ile herkesin gönlünde taht kurmuş durumda. İlk sinemaya Yılmaz Güney’in ‘Vurguncular’ filmi ile başlayan Çeliker, Ediz Hun’un ‘Acımak’ dizisinde de rol aldı. 

Okan Bayülgen konuğu, "videom Instagram'da 182 milyon izlendi" deyince sinirlerine hakim olamadı

1973’te Figüran olarak başladığı sinema yolculuğunda, 1979 yılında karakter olarak devam eden Çeliker, 1979’da İbrahim Tatlıses’in ‘Karayazma’ filminde karakter olarak rol aldı.


BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI ÜNLÜ İSİMLER

Ünlü oyuncu Cüneyt Arkın’ın Malkoçoğlu, Karamurat, Battalgazi filmlerinde bile rol alan Çeliker, bu filmlerde Cüneyt Arkın tarafından kendisine ‘Arap’ lakabı takıldı. 100’e yakın film ve onlarca dizide oynayan Çeliker, Cüneyt Arkın, Fatma Girik, Kartal Tibet, Kemal Sunal, Yılmaz Güney, Ediz Hun ve daha bir çok ünlü ile hem tanışma fırsatı oldu hem de çalışma. 

Sırrı Süreyya Önder’e ifadesinde 6-8 Ekim görüşmeleri soruldu; Önder detayları anlattı

"GENÇLERE TAVSİYEM TİYATROYA GİTSİNLER"

Tigris Haber'e konuşan Çeliker şunları söyledi:

Hülya Avşar'ın almak istediği adada 17 yıldır yaşayan 'Robinson çift' isyan etti

Filmlerde kötü rollerde oynadığımızda çok tepki görüyorduk. Mesela Erol Taş gibi. Sinemanın en güzel insanıydı Allah rahmet etsin. Filmlerde kötü ama gerçek hayata iyi bir insandı. Erol abi Ağrılıydı. O da Kürttü bizim gibi. Kürtler'e karşı bir tepkisi yoktu yani severdi. O da Kemal Sunal da adam ayırmazdı, insan ayırmazdı. İlk filmim olan Karayazma'da biraz zorlandım çünkü acemilik vardı. Cüneyt Abi ile Kara Murat filmini çekerken ben lastik ayakkabı giymiştim. Surdan yukarı çıkacaktık.

Eski futbolcu Emre Aşık'tan ilginç açıklama: Bana kumpas kurup evlendirdiler

Bizans askerini canlandırıyordum. Dedi "abi senin ayağın kokuyor sen arkadan gel" dedi. Ayakkabı kokmuştu. Öyle bir anımız oldu. Lastik ayakkabıdan koku geliyordu Cüneyt abiden öyle bir fırça yedim. Bu aralar biraz boşluk var. Eskiden devamlı beni çağırırlardı. Şimdi bu aralar biraz kısıtlama var. Gençlere tavsiyem şudur sinemadansa tiyatroya girsinler. Tiyatro sinemadan daha üstündür. Tiyatrosu olan bir insan sinemaya rahat geçer. 

Kaynak: Tigris Haber
 

Editör: TE Bilişim