Gazete Emek - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki terör saldırısı nedeniyle 24 Mart'ın ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

Moskova'da konser esnasında düzenlenen saldırıda yakalanan saldırganlardan birinin ifadesine ulaşıldı.

Düzenlenen saldırıdan önce anlaştığı rakamın yarısını da aldığını itiraf eden saldırganın ilk sorgusu videokaydına alındı. Yakalanan saldırgan, ele geçirildikten sonra yapılan sorguda 4 Mart tarihinde Türkiye’den Rusya’ya geldiğini söyledi.

Kendileriyle Telegram üzerinden temasa geçildiğini ve anonim kişilerin kendilerine silah sağladığını söyledi. Saldırgan, terör saldırısı için kendilerine yarım milyon Rus Rublesi ödül söz verildiğini ifade etti.

Rusya'nın başkenti Moskova'da dün gece konser salonuna gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 115'e yükseldi. Rus güvenlik güçleri, saldırıyı kamuflaj giymiş 5 saldırganın gerçekleştirdiğini bildirirken, saldırıyı IŞİD üstlendi. Öte yandan Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü, Moskova yakınlarındaki saldırıdan sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 11 kişinin yakalandığını söyledi.

Kremlin, bugün yaptığı açıklamada 115 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili olarak 4 şüpheli silahlı kişinin de bulunduğu 11 kişiyi tutukladığını duyurdu.

FSB güvenlik servisi şefi Alexander Bortnikov'un Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gözaltına alınanların "dört terörist" olduğunu ve servisin suç ortaklarını tespit etmek için çalıştığını bildirdiğini söyledi.

Saldırı sonrası konser salonunda Rusya Soruşturma Komitesinden uzmanlar, kriminologlar ve araştırmacıların katılımıyla detaylı inceleme başlatıldı.

PUTİN'DEN YENİ AÇIKLAMA GELDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki terör saldırısı nedeniyle 24 Mart'ın ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

Putin, "Terör saldırısını gerçekleştirenler, organize edenler ve sipariş edenleri kaçınılmaz ceza bekliyor. Kim olurlarsa olsunlar..." dedi. Putin, gözaltına alınan 11 saldırganın tutuklandığını ve daha sıkı güvenlik tedbirlerinin alınacağını aktardı.

Putin, "Teröristler yakalandıklarında Ukrayna sınırına girmek üzereydi. Bu saldırganlar kasıtlı olarak insanları öldürmek üzere hareket etti" dedi.

Putin, "Asıl mesele katliamının arkasında olanların yeni suçlar işlemesini engellemek. Moskova ve diğer bölgelerde terörle mücadelede ek önlemler alındı. Bu saldırıyı emir verenler cezalandırılacak, bizi kimse bölemez, birlik olacağız. Rusya, terör saldırısını hazırlayan herkesi tespit edip cezalandıracak. Rusya en zorlu sınavlardan her zaman daha da güçlenerek çıktı ve şimdi de öyle olacak" diye konuştu.

Tam Güneş tutulmasının ilk görüntüleri büyüledi Tam Güneş tutulmasının ilk görüntüleri büyüledi

Editör: Bekir GÜNEŞ