Gazete Emek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masadan ayrılmasının ardından, seçim öncesi kulisler hareketlenmeye devam ediyor.

“İNCE SAAT ÖNCE İTTİFAKTAN AYRILDI"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Memleket Partisi’yle ittifak yapacaklarını ve adaylarının Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce olacağını söylemesinin ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile oluşturacakları ittifakın dağıldığını söyledi. Özdağ, "Muharrem İnce, 24 saat önce ittifaktan ayrıldığını açıkladı." diye konuştu.

YAVAŞ'A ADAYLIK ÇAĞRISI YAPIP MİTİNGİ İPTAL ETMİŞLERDİ

İnce ile Özdağ, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Mansur Yavaş'a çağrı yapmış, bu doğrultuda Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde miting yapılacağını duyurmuştu. Özdağ, Yavaş'ın aday olmaması durumunda İnce'nin aday olacağını ifade etmişti.

İYİ Parti'nin 6'lı masadan ayrılmasının ardından, Zafer Partisi ve Memleket Partisi'nin ittifaktan ayrılması dikkat çekti.

TV100'de yayımlanan "Uğur Döndar ile Haftanın Panoraması" programına konuk olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, herhangi bir ittifakta yer almadıklarını söyledi.

İnce, Aralık 2022'de Zafer Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti ile ittifak konusunda görüştüklerini söylemişti.

İnce programda yöneltilen "Cumhurbaşkanı adayısınız? Sizin bir ittifakta yer almanız söz konusu mu" sorusuna şu yanıtı verdi:

Hayır şu anda bir ittifak kurmadık. Biz Memleket Partisini tek başına seçimlere hazırlamak için, ayın 12'sinde üyelerimizin önüne sandığı koyacağız. Cumhurbaşkanı adayımızı üyelerimiz belirleyecek. Önce adayımızı belirleyelim. Ama zaman var daha, görüşeceğiz elbet."

İnce, "Ümit Özdağ diyor ki 'Mansur Yavaş olmazsa Muharrem İnce. Hiç konuştunuz mu" sorusu üzerine ise şunları söyledi:

"Ben kimsenin yedek adayı değilim. Konuştum, aradım, nezaketsiz bulduğumu söyledim. Doğru değil dedim. Böyle bir şey olmaz. Adayın o olabilir. Denersin onu, olmuyorsa sonra gelirsin. Sonra da bir açıklaması daha var. Meral Akşener ve Muharrem İnce'yi belediye (Ankara Büyükşehir Belediyesi) önüne davet ediyor. Benim belediyede iş müracaatım yok. Sayın Özdağ bir partinin Genel Başkanı, ben de. Sayın Mansur Yavaş da bir başka partinin Belediye Başkanı. Başka partileriz biz. Ben bunu siyasi nezaketsizlik olarak görürüm. O partinin iç işleri var. Doğru değil bu. Sen niye parti kurdun o zaman? Başka bir partinin Belediye Başkanı'na 'Gel Cumhurbaşkanı ol' diyorsan sen partiyi niye kurdun? Onun için doğru bulmuyorum. Siyaset yapma biçimi… Kendi bilir."

Editör: Bekir GÜNEŞ