Gazete Emek - Ünlü oyuncu Belçin Bilgin katıldığı “Katarsis” programında kimliği nedeni ile ayrımcılık yaşadığını "Kürt olduğum için herkes kötü olduğumu düşünüyordu. Yanında konuşuyorlar ve senin kötü olduğunu söylüyorlar. Oysa ki Kürt olduğun için, belki biraz sonra eve gideceksin ve maksimum sumaklı dolma yiyeceksin. Senin gerçeğindeki fark bu, nasıl bu kadar ayrışa biliriz? " sözleri ile anlattı.

Şimdilerde "Hatıran Yeter" filmindeki performansı ile adından söz ettiren Belçim Bilgin Gökhan Çınar'ın sunduğu Katarsis'e konuk oldu.

Kendisi ile ilgili bilinmeyenleri, merak edilenleri ve hakkındaki iddiaları yanıtlayan Belçim Bilgin, Yılmaz Erdoğan ile kariyeri arasında kurulan bağ için "Yılmaz Erdoğan'la evlenmeden önce benim kariyerim zaten başlamıştı. Yine yapacaktım yapacağımı. Benimle Yılmaz'ın ilişkisi çoğu zaman benim hayatımda kapıların üzerime kapanmasını da sağladı. Bir sürü yerde de açtı. Dolayısıyla iyisiyle kötüsüyle hepsi için çok şükür. Bu algıyı anlıyorum. Kimlik meselesi önemli. Birinin kızı birinin karısı birinin torunu..." ifadelerini kullandı.

"Annem Mardinli, babam da Diyarbakırlı"

Bilgin, Kürt olduğu için ayrımcılığa uğradığını şu sözlerle anlattı:

"Annem Mardinli, babam da Diyarbakırlı. Ankara'da görücü usulü ile tanıştırılıp ve aşık olup evlenmişler.

Annem daha geleneksel ve feodal. Babamın ise çok fazla hikaye ve acısı var. Çok fazla mücadeleler vermiş. Seçme şansın olmadığı için doğduğun hikayede kendini tanımayı bilmelisin. Ben içinde doğduğum bütün kültürlerin sonucuyum."

Serdar Ortaç bu defa ise Tarkan ve CHP’yi hedef aldı Serdar Ortaç bu defa ise Tarkan ve CHP’yi hedef aldı

"Kürt olduğum için herkes kötü olduğumu düşünüyordu"

Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok karanlık zamanlardan geçtik. Herkes Kürtlerin terörist olduğuna inanıyordu. Ankara'da büyüdüm ve okudum. Kürt olduğum için herkes kötü olduğumu düşünüyordu. Yanında konuşuyorlar ve senin kötü olduğunu söylüyorlar.

Oysa ki Kürt olduğun için, belki biraz sonra eve gideceksin ve maksimum sumaklı dolma yiyeceksin. Senin gerçeğindeki fark bu o, nasıl bu kadar ayrışa biliriz? Biz birbirimizden nasıl farklı olabiliriz? Hepimizin hikayeleri var. Biz minderlere oturup çavbelayı da söylerdik, vardır ovasını da söylerdik. Biz Türkiye'ydik çünkü."

"Ben hariç herkes ödüllere adaydı ve alıyordu"

Sunucu Çınar’ın "Siz çok başarılı film ve projelerde yer aldınız ve uluslararası düzeyde tanındınız, ama Türkiye'de karşılığını alamadınız" sorusu üzerine, Bilgin, "Ben hariç herkes ödüllere adaydı ve alıyordu" dedi.

"En sevdiğim şarkı İro Disa"

Sunucu Çınar’ın "Size eşlik eden şarkı hangisi" diye sorunca da, Bilgin, "İro Disa" şarkısını seslendiren Bilgin, "Bu bir aşk şarkısı, eniştem teyzeme dinletirdi. Teyzem benim aşklarımdan biridir" dedi. Bilgin, Kürtçe bildiğini de söyledi.

Editör: Bekir GÜNEŞ