Gazete Emek - Ekonomi kulislerinde Mehmet Şimşek'in, ülkenin menfaati için isteksiz de olsa ekonominin başına geçmeyi kabul ettiği ancak kendi koşullarını öne sürdüğü belirtiliyor. 

Peki AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teklifini üç kez reddeden Şimşek ekonomide hangi politikaları savunuyor? Sosyal Politika Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, Şimşek'in 'kemer sıkma politikalarının baş savunucusu' olduğunu belirtti. Çelik kitabından örneklerle Şimşek'i anlattı...

Unutulmuş olabilir. MEHMET ŞİMŞEK'İ HATIRLATALIM! Ekonominin başına getirilmesi düşünülen eski Maliye Bakanı Şimşek kemer sıkma politikalarının baş savunucusudur. Olası bir Şimşek döneminde işçiyi, memuru ve emekliyi pek iyi günler beklemiyor. Gelin Şimşek'i hatırlayalım!

Mehmet Şimşek bir keresinde 'Asgari ücret artışı zulümdür' demişti! Temmuz 2023'te asgari ücret artışına ve en düşük memur maaşının 22 bin lira olmasına ne der sizce?

Mehmet Şimşek grevlerden de pek hazzetmez. Hatta THY grevi sırasında grev erteleme ve yasaklama tehditleri savurmuşluğu da vardır.

Mehmet Şimşek işgücü piyasasının alabildiğine esnekleşmesini savunur. Esneklik işveren için nimet işçi için felakettir

Mehmet Şimşek emekliler için de pek hayırlı fikirlere sahip değil. Emekli aylıkları artışlarına ve kademeli emekliliğe sıcak bakmayacağı kesin.

Mehmet Şimşek kıdem tazminatının fona devrinin savunucusudur. Kıdem tazminatını işsizliğin sebebi olarak görür.

Bakan Şimşek'e göre istihdam artışının önündeki en büyük engellerden biri kıdem tazminatı yüküdür.

Editör: Bekir GÜNEŞ