Gazete Emek-Mevzular Açık Mikrofon’da ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın katıldığı bölümün çekimleri esnasında kavga çıktı. Çıkan kavgada salonda bir anda ortalık karıştı. Oğuzhan Uğur, çıkan kavga ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ara verdiğimiz esnada Kürt arkadaşlarla Zafer Partili arkadaşlar ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ tartışması yaşamışlar… Bağırışlar ve çağırışlar. Haberi alınca hemen sahneye döndüm ve müdahale ettim. Konuyu yine taraflara söz hakkı tanıyarak hızlıca çözdük” ifadelerini kullandı.

YouTube programcısı Oğuzhan Uğur'un sunduğu Mevzular Açık Mikrofon isimli programın çekiminde kavga çıktı. 13. Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın katıldığı programın çekimlerinde yaşanan tartışma sırasında fenalaşanlar olduğu öğrenildi.

Sinan Oğan'ın davetli olduğu programının çekiminin yapıldığı esnada seyircilerden bir gencin "Ben Kürt'üm. 'Ne mutlu Türk'üm diyene!' demek istemiyorum, buna karşıyım." demesinin ardından salonda tansiyon bir anda yükseldi.

Bu cümlenin ardından salonda bulunan farklı bir grup hep bir ağızdan "Ne Mutlu Türküm diyene!" diye bağırdı. Sonrasında söz konusu ifadeyi kullanan genç ile söze tepki gösteren grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Olaya güvenlik görevlileri müdahale ederek genci salondan uzaklaştırdı. Mevzular Açık Mikrofon’da yaşanan kavganın ardından Oğuzhan Uğur’dan da bir açıklama geldi.

Twitter hesabından açıklama yapan Uğur şu ifadeleri kullandı:

"Sinan Oğan bölümü az evvel bitti. 6 saat 20 dakika sürdü. Salonda CHPliler çoğunluktaydı, HDPliler ve Ak Partililer de vardı. Ancak söylemem gerekiyor, fazlaca Zafer Partili de vardı. Oğan hakkında fazla magazin olmaması sebebiyle daha çok vaatler konuşuldu. Ara verdiğimiz esnada Kürt arkadaşlarla Zafer Partili arkadaşlar “Ne mutlu Türk’üm diyene” tartışması yaşamışlar… Bağırışlar ve çağırışlar. Haberi alınca hemen sahneye döndüm ve müdahale ettim. Konuyu yine taraflara söz hakkı tanıyarak hızlıca çözdük. Detayları tanıtımda izleyeceksiniz. Ayrıca bir arkadaşımız hafif fenalaştı. Sağlık ekibimiz derhal müdahale etti. Kendini iyi hissedince arkadaşımızı tekrar salona aldık. Sonuç olarak enteresan bir bölüm oldu. Aksadık ama düşmedik. Kazasız belasız bitirdik çok şükür. Ben tabii yine acayip harikaydım ???? Tanıtımlar yakında."


Kaynak:halktv

Editör: Derya çelik