Gazete Emek - Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) açılan kapatma davasında, HDP’den önceden istifa etmesine rağmen kendisine de beş yıl siyaset yapma yasağı istenen Altan Tan, siyasi yaşamının, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve HDP’nin devamı olduğu partilerde yer aldığı için kapatma davaları ile geçtiğini belirterek, “Çözüm sürecinde İmralı’da ‘Sayın Öcalan’ dediğim için yasak isteniyor, peki aynı söylemi bugün MİT Başkanı olan Hakan Fidan da Oslo görüşmelerinde söyledi ve ses kayıtları var. Ona da dava açın o zaman” dedi.

Çözüm sürecindeki görüşmelerin suç konusu yapılmasını da eleştiren Tan, “Bundan sonraki benzer süreçlerde yaşananlardan dolayı kimse yer almak istemez” dedi.

HDP’ye açılan kapatma davasını Medyascope’a değerlendiren siyasetçi Altan Tan, kendisine de beş yıl siyaset yapma yasağı istenmesine şaşırmadığını çünkü siyasi yaşamının, AKP ve HDP’nin devamları olduğu partilerde kapatma davaları ile geçtiğini söyledi. Silah, çatışma ve teröre karşı demokratik siyasette ısrar etmesine rağmen kendisi hakkında, daha sonra, “vatan haini” ilan edilen savcılar tarafından açılan davalar olduğunu hatırlatan Tan, “Savcılar yazdıkları iddianameleri okumuyor. Kes-kopyala-yapıştır ile iddianameler hazırlıyorlar. Ben devlet terörüne de Ankara ve İstanbul’da patlatılan bombalara da karşı çıkan bir siyasetçiyim. Ama her iki tarafta bana saldırıyor” dedi. 


Ayhan Bilgen’den HDP açıklaması: Çaresizliğin ve tıkanmanın kaçınılmaz bir sonucu olmuştur

Çözüm süreci görüşmelerinin kapatma davasında suç sayılmasını da eleştiren Tan, “Bana İmralı’da, ‘Sayın Öcalan’ dediğim için siyasi yasak isteniyor. Peki Oslo görüşmelerinde ses kayıtları ortaya çıktı. Bugün MİT Başkanı olan Hakan Fidan da oradaki PKK yöneticilerine aynı ifadeleri kullandı. Ona niye dava açılmıyor? Hukuki bir süreç yok, her şey siyaseten yapılıyor. Eğer aynı şeyler herkes için suç ise ve herkese dava açılırsa başım gözüm üstüne. Bu durum ile birlikte bundan sonra olabilecek bir çözüm sürecine kimse bulaşmak istemez. İnsanlar artık parmağını oynatmaktan korkar ve kimse böyle bir işe girmek istemez” diye konuştu.

TRT, CNN Türk ve Habertürk, dolardaki hareketliliği göstermemek için bilgi bandını kaldırdı

İktidarın HDP’ye kapatma davası açarak günü kurtarmaya çalıştığını, hastanın yarasını tedavi etmek yerine hep yaptıkları şeyleri tekrarladıklarını da söyleyen Altan Tan, “Hem devlet hem PKK’nın gittiği yol, yol değil, sonuç elde edilemez. Demokratik siyaset ve silah yan yana olmaz. Bunu ben söylediğim için linç ediliyorum. Ama aynı şeyi Hasan Cemal, Selahattin Demirtaş ve Ayhan Bilgen de söylüyor. Kürt sorununu, HDP’yi kapatmak, PKK’yi bombalamak herkesi hapse atmakla çözülmez. Bunların hepsini yaparsanız bile 6 milyon insan olduğu yerde duruyor. Demek ki sorun çözülmemiştir. İnsanlar eskiden HDP’ye inandığı için şimdi ise inadına destek veriyor” dedi.

Tan, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) talebi doğrultusunda AKP’nin HDP’ye kapatma davası açarak ters yola girdiğini ve elini kolunu bağladığını da söyledi.

CNN TÜRK'TE ALTAN TAN İLE HULKİ CEVİZOĞLU ARASINDA SERT KAVGA

CNN Türk'te Ahmet Hakan'In sunduğu Tarafsız Bölge'de, HDP'ye açılan kapatma davası masaya yatırıldı. Programda Hulki Cevizoğlu ile eski HDP'li Mİlletvekili Altan Tan arasında sert tartışmalar yaşandı. 

Programın konuklarından eski milletvekili Altan Tan, Kürt sorunun nedenlerinden birini Atatürk'ün o dönem uyguladığı politikalara bağlayınca, gazeteci Hulki Cevizoğlu tepki gösterdi.

Altan Tan'ın sözlerine tepki gösteren Cevizoğlu, "Ben bu cahilce sözleri dinlemek zorunda mıyım? Tarihten uzak, gerçek dışı propagandaya alet olmak zorunda mıyım? Atatürk hakkında gizli hakaretlerin olduğu.. 1930'larda Kürt yok denmiş.. Atatürk Kürtlerden Kürt kardeşlerim diye bahsetmiştir. PKK propagandası yapıyor. Ahmet Hakan müdahale etsene." dedi.

Cevizoğlu "Burada terör propagandası yapılıyor, siz de kuzu kuzu dinliyorsunuz" dedi. Hulki Cevizoğlu'nun sözleri stüdyoda bir anda gerilime neden oldu.

AHMET HAKAN: NE DİYORSUN YA KENDİNİZE GELİN

Altan Tan kendisine "Cahil sensin." diyerek karşılık verirken, Hulki Cevizoğlu, elelştirilerini sürdürdü. Bu arada Ahmet Hakan dahil konukları bu konuda sessiz kalmakla itham edince diğer konuklar da tepki gösterirken, Ahmet Hakan "Ne diyorsun ya, burada kimse PKK propagandası yapamaz, kendinize gelin." diyerek karşılık verdi

PROGRAMI TERK ETTİ

Hulki Cevizoğlu, "Altan Tan PKK propagandası yapıyor. Terör örgütünün bir tanesini kapatırsanız başkası gelirmiş, onu kapatırsanız başkası gelirmiş. Ne yapalım? Terör örgütleri serbest mi olsun? Kürtçe resmi dil olursa çözülürmüş. Her şeyi her türlü propagandayı sakinlik adı altında yapıyor ve biz de burada kuzu kuzu dinliyoruz. Biz burada kuzu kuzu propagandaya alet olmak için mi oturuyoruz?" dedi.

Ahmet Hakan'a da ‘terör propagandası’na izin verdiği gerekçesiyle tepki gösteren Hulki Cevizoğlu ile Ahmet Hakan arasında tartışma yaşandı.

Programı terketmeye yeltenen Cevizoğlu, “Ben burada PKK propagandası mı dinleyeceğim. Reklam arası verin de öyle gideyim. Gıkını çıkarmıyorsun sen de Ahmet Hakan.” dedi.

Kaynak: Ferit Aslan-Medyascope

Editör: TE Bilişim