Gazete Emek- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik, "Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek" ifadesine sert bir dille tepki gösterdi.

"Sayın Erdoğan bu memlekette eğer bir hesap kesilecekse onu yüze Türk yargıcı kesmelidir. Makamının ciddiyetinin farkına var ama. Seçilmiş cumhurbaşkanıyım diye vaka satarak geziyorsun ama AKP Genel başkanlığı fikrinden anlayışından kurtulamadın gittin kardeşim. Bu ülkenin cumhurbaşkanı böyle abuk sabuk konuşamaz kendine gel" diyen Akşener, şunları kaydetti:

"Başka oyunlar peşindesin. Seni şimdiden uyarıyorum, eğer arzu ettiğin hesabı kesmesi için İmralı'ndakini çıkarmanın peşindeysen orada duracaksın. Sakın ha, sakın ha, sakın ha! Böyle bir ahmaklığa böyle bir hainliğe yeltenirsen karşında bizi bulursun. Bu memleketi senin seçim kazanma hırslarına yedirmeyiz."

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, sözlerine, "Erdoğan'ın çaresizliği gülünç bir hal almaya başladı. Milletimizi bunaltan sıkıntıları biz çözeriz dedi. Fahiş fiyat artışlarını biz çözeriz dedi, bir de utanmadan havuz medyasına manşet attırmışlar. Sabah şeritlerin hayrolsun Erdoğan, günaydın yahu 20 yıldır neredeydin sen. Şimdiye kadar çözdün de elini tutan mı oldu? 999 haftadır iktidardasın hala biz çözeriz diyorsun. Şimdi utanmadan çıkıp biz çözeriz diyorsun" diye başladı.

"Aziz milletim maalesef çözemezler bu zihniyetle bu beceriksizlik bu cahillikle memleketin hiçbir sorununu çözemezler" diyen Akşener, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

Hasan Mezarcı: Arap, Fars ve Türklerin devleti var, Kürtlerin niye yok

"SAYIN ERDOĞAN VE HÜNERLİ EKİBİ SAYESİNDE ENFLASYON BİZİ TEĞET GEÇMİŞ; YÜZDE 36!"

"Geçtiğimiz gün müstakbel muhalefet partisi genel başkanı Sayın Erdoğan çıktı ve dedi ki ABD ve Avrupa enflasyondan kırılıyor bizim böyle bir derdimiz yok. Üstelik bunu Aralık 2021 tarihi itibariyle ülkemiz en yüksek altıncı enflasyonuna sahipken söyledi. Ne yapalım biz buna? Hızını alamayıp dedi ki gelişmiş ülkeler bir anda beş ,ila 7 katına çıkan bir enflasyon gerçeği ile yüzleşmek zorunda kalmıştır: Şu şuursuzluğa bakar mısınız! Vatandaşın gözünün içine baka baka gerçekleri çarpıtan bu utanmazlığa bir bakar mısınız! Gerçekten ibretlik. Biliyorsunuz bu arkadaşlar memleketimizin meselesini pek umursamazlar da ilginçtir Japonya'daki ekonomik durum hakkında nedenini anlayamadığımız bir derin hassasiyete sahipler. O nedenle size Japonya'dan bir örnek vermek istiyorum. Japonya'da yıllık enflasyon yüzde 0,6'ya çıktı. İşte size Sayın Erdoğan'ın bahsettiği Batı ülkelerindeki 6 katlık enflasyon artışına bir örnek! Enflasyon canavarı Japonya'yı adeta esir almış sayın Erdoğan'a göre enflasyon şoku yaşayan diğer ülkelerde durum daha vahim. Mesela enflasyon Suudi  Arabistan'da yüzde 1.2'ye, Çin'de 1.5'e çıkmış. Fransa'da yüzde 2.8'e, Güney Kore'de yüzde 3.7'ye, Euro bölgesinde yüzde 5'e dayanmış. Bizde durum nasıl? Sayın Erdoğan ve hünerli ekibi sayesinde enflasyon bizi teğet geçmiş; yüzde 36! Bu arkadaşların enflasyon gibi bir derdi yokmuş. Şu ciddiyetsizliğe bir bakar mısınız. Koskoca TC devletini yöneten şu lakayık tavra bakar mısınız, yazıklar olsun! Doğrudur dünyada oransal olarak bakıldığında görece yüksek enflasyon artışları var ama bu Türkiye'deki dünyanın kat ve kat üzerinde seyreden enflasyonu meşrulaştırabilir mi? Elbette hayır. Bu zihniyetle milletimizin enflasyon kaynaklı sorunlarına çözüm bulunabilir mi? Hayır. Erdoğan'ı acilen ciddiyete davet ediyorum, devleti yönetenler rakamlarını eğip bükerek vatandaşını kandıramaz. Ya abuk sabuk açıklamaları bırakıp milletin derdine odaklanın y da sandığı getirin, biz gelelim milletimizi bu iş bilmezlikten çekip çıkaralım .Ayıptır günahtır böyle devlet yönetilmez."

Akşener'in grup toplantısındaki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ali Kemal Özcan'dan 'İmralı' yorumu: "Sadece Öcalan, Demirtaş’ın canını kurtarabilir"

"AK PARTİ İKTİDARI ADETA KAPİTÜLASYONLARA BENZER TAVİZLER VEREREK ÖMRÜNÜ UZATMAYA ÇALIŞIYOR"

"Ez cümle sayın Erdoğan PP faizini beş puan indirdin ama piyasadaki tüm faizler 10 ila 25 puan arasında arttı. Neden mi? Çünkü Erdoğan'ın güven veren ekonomi yönetiminin bir sonucu olarak hiç kimse enflasyonun kalıcı olarak düşürüleceğine inanmıyor. Politika faizinin inmesiyle birlikte bugün bankalar Merkez Bankası'ndan yüzde 14 ile aldıkları paraları Hazine'ye yüzde 26 ile borç veriliyor. Milletin Hazinesine yapılan şu ihanete bakar mısınız! İğdenden ipliğe her şeyden vergi alan bu arkadaş, nedense faiz gelirlerinden vergi almıyor. Kur korumalı sistem gelene kadar Türk Lirası mevduat faizi gelirlerinden vergi almazken şimdi buna hazine tahvili faiz gelirlerini de ilave etti. Yani siz bugün Hazine'ye milyarlarca lira borç verin bundan da milyarlarca lira gelir elde edin. Sizin için vergi oranı sıfır. Bir kanun teklifiyle de Şirketlere önemli bir vergi istisnası getiriliyor. Döviz mevduatını TL'ye getiren kurumlar vergisi mükelleflerinden kambiyo yani kur kazançlarından alınan yüzde 25 kurumlar vergisi artık alınmayacak. Yani MB'nin dolarlarını yandaşlarına ucuz ucuz sattılar şimdi de dolar biriktirmek için 84 milyon insanımızdan topladıkları vergileri çar çur ediyorlar. Devleti 70 sente muhatap eden AK Parti iktidarı şimdi de adeta kapitülasyonlara benzer tavizler vererek bunun yanında da ülkemizi adeta kara para aklama yeri haline getirerek ömrünü uzatmaya çalışıyor.

 "BU ÜLKENİN CUMHURBAŞKANI BÖYLE ABUK SUBUK KONUŞAMAZ, KENDİNE GEL!

"Bu yolda öyle tehlikeli adımlar atmaya başladılar ki gelişmeleri endişe ile takip ediyorum. Bu ülkenin cumhurbaşkanı yargı süreci devam eden Selahattin Demitaş'ı gitti terörist başlı Abdullah Öcalan'a şikâyet etti. Rezalete bakar mısınız, Türk yargısının düşürüldüğü şu duruma bakar mısınız. Yazıklar olsun. Sayın Erdoğan bu memlekette eğer bir hesap kesilecekse onu yüze Türk yargıcı kesmelidir. Makamının ciddiyetinin farkına var ama. Seçilmiş cumhurbaşkanıyım diye vaka satarak geziyorsun ama AKP Genel başkanlığı fikrinden anlayışından kurtulamadın gittin kardeşim. Bu ülkenin cumhurbaşkanı böyle abuk sabuk konuşamaz kendine gel. Başka oyunlar peşindesin. Seni şimdiden uyarıyorum, eğer arzu ettiğin hesabı kesmesi için İmralı'ndakini çıkarmanın peşindeysen orada duracaksın. Sakın ha, sakın ha, sakın ha! Böyle bir ahmaklığa böyle bir hainliğe yeltenirsen karşında bizi bulursun. Bu memleketi senin seçim kazanma hırslarına yedirmeyiz.  

Kaynak: T24 

Editör: TE Bilişim