Gazete Emek- VANTSO seçimi için 1. meslek grubunda mavi liste adayı Necdet Takva Seçimleri iki oy farkla kazanmasından sonra oda önünde iki taraf arasında gerginlik yaşandı.

Kentin aylardır gündemini meşgul eden Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) seçimi tamamlandı. Tarım ve Hayvancılık Grubu (1. Meslek Grubu) seçimi ile son bulan seçimlerde 9’ar grup kazanan Mevcut Başkan Necdet Takva ve Zahir Kandaşoğlu arasında kıyasıya geçen seçimlerde, söz konusu grupta Necdet Takva 79 oy alırken beyaz liste adayı Zahir Kandaşoğlu ise 77 oy aldı. Beyaz listeye oy veren iki oy ise uçak şekli verdikleri gerekse öyle geçersiz sayıldı. İzzet Çoban’ın başı çektiği kırmızı liste ise 3 oy aldı.

SEÇİM SONRASI KAVGA ÇIKTI

seçim sonrası Van Ticareti Sanayi odası önünde bekleyen Zahir Kandaşoğlu destekçileri kendilerine haksızlık yaptığını belirterek uzun süre kararı protesto etti. Gerginlik boyunca polis bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Ne olmuştu?

22 Ekim’de yapılan seçimlerde mavi liste adayı Necdet Takva 19 gruptan 9’nu alırken, beyaz liste adayı baskani Zahir Kandaşoğlu ise 10 grup kazanmıştı. Ancak YSK Kandaşoğlu’nun aldığı 1. Meslek Grubunu iptal etmişti.

Kaynak: Serhat News

Editör: TE Bilişim