Gazete Emek - TİP Şile İlçe Örgütü üyelerinin, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için dağıttığı ve TİP logosunun da yer aldığı “Kılıçdaroğlu” bildirilerine ilişkin, TİP Şile İlçe Seçim Kurulu’ndan karar çıktı.

TİP LOGOSUNA İZİN YOK

Kurul, TİP logosunun yer aldığı Kemal Kılıçdaroğlu bildirilerinin dağıtılamayacağına, Kılıçdaroğlu’na oy çağrısı yapmak isteyen TİP üyelerinin parti logosunun bulunmadığı bildiriler ile çalışma yapması gerektiğine karar verdi.

Oy çokluğuyla alınan karara kurulun Cumhuriyet Halk Partili (CHP) ve İYİ Partili üyeleri de onay verirken, AKP’li ve MHP’li üyelerin ise TİP üyelerinin Kılıçdaroğlu lehine bildiri dağıtmaması yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.

‘TİP’E AİT İÇERİKLER BİLDİRİDEN ÇIKARILMAMASI HALİNDE DAĞITILAMAZ’

Şile İlçe Seçim Kurulu’nun söz konusu kararında şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye İşçi Partisinin yukarıda açıklandığı üzere stant açabileceği, söz konusu stantın 27 Mayıs 2023 Saat 18:00'e kadar açık kalabileceği, kurulumuza sunulan bildiri içeriğinde Türkiye İşçi Partisine (TİP) ait amblem ve yazı içerikleri bulunduğundan bu içeriklerin bildiriden çıkarılmaması halinde dağıtılamayacağına, sadece Cumhurbaşkanı adaylarını tanıtıcı bildiri dağıtabileceğine, karanın gereği için ilgilisine ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığına tebliğine oy çokluğuyla karar verildi.”

KARARDA CHP VE İYİ PARTİLİ ÜYELERİN DE İMZALARI VAR’

Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan TİP PM Üyesi Avukat Özgür Urfa, “TİP’in CB seçiminin 2. turunda Kılıçdaroğlu’na destek çağrısı içeren parti logolu bildiri dağıtması Şile İlçe Seçim Kurulunca yasaklanmış. Kararda CHP ve İYİ Partili üyelerin de imzaları var. AKP ve MHP’liler ise TİP’in hiçbir çalışma yapmaması için muhalefet şerhi düşmüş” ifadelerini kullandı.

Editör: Bekir GÜNEŞ