Gazete Emek - Tokat'ta gerçekleşen deprem, Sivas, Samsun, Kayseri, Çorum ve çevre illerden de hissedildi.

Bölgede daha önce de 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde 2 deprem meydana gelmiş ve 3 ilçede okullar tatil edilmişti.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, canlı yayında yaptığı açıklamada, "Bize ulaşan can kaybı yok. İki minaremiz yıkıldı. Buğdaylı köyümüzde evlerin yıkıldığına dair haber var" ifadelerini kullandı.

TOKAT'TA İKİNCİ DEPREM 

Tokat'ta 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından 3.5 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.

Saat 18.31'de gerçekleşen depremin yerin 7 km derinliğinde meydana geldiği açıklandı.

AFAD: 231 İHBAR GELDİ

Yerlikaya: Taksim'e yürümek isteyen 210 kişi gözaltına alındı Yerlikaya: Taksim'e yürümek isteyen 210 kişi gözaltına alındı

AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"Yozgat ve Tokat illerindeki 112 Acil Çağrı Merkezleri'ne toplam 231 ihbar gelmiştir. Can kaybı bulunmamaktadır. TOKAT ilimizde; 2 konut, 5 ahır ve 2 minare hasar almıştır. Sivas, Samsun, Erzurum, Çorum ve Amasya AFAD ekipleri sevk edilmiştir. Yozgat ilimizde; 2 katlı bir bina yıkılmış, 8 köyde küçük çaplı hasarlar meydana gelmiştir. Ankara, Çankırı, Kayseri, Amasya, Nevşehir ve Kırıkkale AFAD ekipleri sevk edilmiştir. Yozgat ve Tokat illerimize Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 1 helikopter, Jandarma’dan ise 1 İnsansız Hava Aracı (İHA) sevk edilmiştir."

TOKAT'TA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından il geneline okullar bir gün tatil edildi. Evlerinde kalmak istemeyen yurttaşlar için misafirhaneler ve spor salonları açıldı.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Yaşadığımız depremin ardından eğitim kurumlarına bir gün ara verilmesine karar verdik. Ayrıca evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlarımız için, misafirhane, yurt ve spor salonları hazırlandı. Kendilerini buralarda misafir edeceğiz. Devlet olarak vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçları noktasında yanlarındayız" dedi. 

Editör: Bekir GÜNEŞ