Gazete Emek-Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) ardından verilerinin gerçekçi olmadığı yönünde şiddetle eleştirilen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) da mart ayına ilişkin enflasyon verisini açıkladı.

Açıklanan oranların TÜİK ile arasında büyük bir makas olması dikkat çekiyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre nisan ayında tüketici fiyat endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,39 arttı.

Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre ise ,nisan ayında enflasyon yüzde 4.86 arttı. Yıllık artış ise yüzde 105.19 olarak gerçekleşti. Yılın ilk çeyreğinde enflasyon oranı ise yüzde 29.27 oldu.

İSTANBUL'DA AYLIK ENFLASYON SERISI 46. AYINDA
Öte yandan İstanbul Ticaret Odası 1 Mayıs'ta İstanbul’un nisan ayı enflasyonu açıkladı. İstanbul'da nisanda bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 4,57, toptan fiyatlar ise 3,14 arttı. Yıllık bazda artış perakendede yüzde 62,46, toptan fiyatlarda ise yüzde 70,58 oldu. Böylelikle veri setinde aylık enflasyon serisi 46. aya çıktı.


Kaynak:Cumhuriyet 

Editör: Derya çelik