Gazete Emek - Van Adliye binasında,  mazbatayı birlikte alan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal kendilerini bekleyen gazetecilere de açıklamalarda bulundu.

İlk konuşan Şedal,"Bu topraklarda yüzyıllardır eşitlik, adalet, özgürlük ve kolektif vicdanı yeniden bu toplumda tesis etmenin mücadelesini yürütüyoruz. Yerel yönetimlerde de uzun zamandır aynı fikriyatla mücadelemiz devam ediyor" dedi.

Yerel seçim sürecinde kendilere destek olanlara teşekkürlerini dile getiren Şedal, şöyle devam etti:

"Özellikle 2024 seçimlerine hazırlanırken burada ön seçimden bu yana adaylarının etrafında kenetlenen; başta genç yoldaşlarımıza, kadınlara, annelere, sivil toplum kuruluşlarına siyasi partilere ve toplumumuzun tüm dinamiklerine buradan bir kez daha teşekkür ederiz. Olası bir yönelim karşısında demokratik hakkını ortaya koyarak direnişimizi büyüten mücadelemizin zaferle sonuçlanmasını sağlayan tüm kesimlere tekrar teşekkürlerimizi sunarız. Son dönemde gelişen durumlar, toplumda hak arayışını, özgürlük haykırışımızı, adalet ve eşitlik mücadelemizin yeniden güçleneceği ve şekilleceği özgür ve yaşanılabilir bir toplum yaratma adına umutlarımızı tekrardan diriltmiştir."

"Toplumsal barışın umutları yeşermiştir"

Şedal'ın ardından konuşan Zeydan ise şunları söyledi:

"Başta iradesini sahiplenen Van halkımız başta olmak üzere hukuktan adaletten tavır alan 85 milyona şükranlarımızı sunarız. YSK'nin kararı ülkemizde toplumsal barışın umutlarını yeşertmiştir. Hepimizin birlikte onurlu, özgür bir yaşamı tesis etmede sorumluluklarımızı var. Artık güzel kentimize halkımıza layık hizmetlerin zamanıdır. Kentin bütün dinamikleri ile birlikte birikmiş tüm sorunların çözümü için işe koyulacağız."

Duvar'dan Kadir Cesur'un aktardığına göre; Van Adliye binasına, DEM Parti Van Milletvekilleri, DEM Parti, HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri, ilçe belediye eş başkanları ve barış anneleri geldi.

Van Adliyesi etrafında çok sayıda polis görevlendirildi. Birçok polis Van Büyükşehir Belediyesi otobüsleri Adliye binasına getirildi.

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi alım satım ve ihaleleri durdurdu Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi alım satım ve ihaleleri durdurdu

Şedal, Zeydan ve beraberindeki heyet Adliye binasına girdi. Eş Başkanlar bina içindeki yurttaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Editör: Bekir GÜNEŞ