Gazete Emek - İran'da 13 Eylül'de 'ahlak polisi' olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan Mahsa Amini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi ülkede infiale yol açmıştı. 

DÜNYA GENELİNDE PROTESTOLAR OLDU

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin "kıyafet kurallarına uymadığı" gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybetmesi üzerine başlayan protestolar devam ediyor. Protestolar sadece İran'da değil dünya genelinde yapıldı. 

Mahsa Amini üzerine birçok yazı yazıldı. Mahsa Amini'nin hayatı birçok yönetmen ve sanatçıya da ilham kaynağı oldu. 

GÖKHAN ÇETİN KISA FİLM ÇEKECEK

Gazeteci ve Yönetmen Gökhan Çetin ise Mahsa Amini'nin öldürüldüğü güne ilişkin kısa bir film çekecek. Çetin çekeceği filmi Gazeteci Bekir Güneş'e anlattı. 

2018'de de Avrupa Birliği tarafından insan hakları ödülü alan Çetin, insan haklarına yönelik hak ihlallerinin çok daha fazla üzerinde durduğunu söyledi. 

15 DAKİKALIK FİLM MARDİN'DE ÇEKİLECEK

Mahsa Amini hikayesinin çok daha fazla bilinmesi gerektiğini belirten Çetin, 15 dakikalık bir kısa filmi bir ay içinde çekeceklerini ifade etti. Amini'nin avukat ve aile üyelerinden bazıları ile de görüştüklerini dile getiren Çetin, çekim işleri için de herhangi bir destek almadıklarını söyledi. 
 

Daha profesyonel çekim için destek beklediklerini de belirten Çetin, filmin Midyat'ın bir köyünde çekileceğini ve iki ay içinde biteceğini vurguladı.

Editör: Bekir GÜNEŞ