Gazete Emek - Şanlıurfa  Suruç'ta, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de başlattığı adalet nöbeti 100’üncü haftasına girdi.

Mezopotamya Ajansının haberine göre Oğlu Fadıl Şenyaşar'ın tahliye edilmesi ve iş yeri ile hastanede katliam yapanların cezalandırılmasını talep eden Emine Şenyaşar'a, bugüne kadar 31 soruşturma açıldı. AKP'li milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a sarf ettiği sözlerden dolayı hakkında, "Kamu görevlisine hakaret" ve "Hakaret" suçlamalarıyla açılan soruşturmalardan 10 tanesi davaya dönüştü.

Urfa Adliyesi önünde adalet nöbetini sürdürmeye devam eden Emine Şenyaşar, 100’üncü haftasında mücadelesini anlattı.

Katliamın tanığı olan Emine Şenyaşar, eşi Esvet Şenyaşar başta olmak üzere ailesinden 6 kişiye öldürülme kastıyla saldırıldığını belirterek, “Çocuklarımı öldürdüler. Eşim ve oğluma büyük zulüm uyguladılar. Hastaneyi boyadılar, görüntü kayıtlarını kestiler. Bu zulüm halen devam ediyor" diye konuştu.

Bir oğlunun hapiste, iki oğlunun ise yaralı kurtulduğunu ifade eden Şenyaşar, ailesi için adalet aradığını söyledi.

“Evde oturamadığım için adliye önüne geldim” diyen Şenyaşar, "Bu 700 günlük sürede bize çok zulüm yapıldı. Polisler, savcılar, hakimler, hepsi bize zulüm yaptı. Polisler beni darbedecekti, avukatlar engel oldu. Oğlum Ferit'i darbettiler, ölümden döndü. Oğlum ve bana halen zulüm yapıyorlar" diye konuştu.

"DAYANIŞMAYA GELENLERDEN GÜÇ ALDIK"

Nöbeti Urfa'dan İstanbul'a kadar birçok kentten yurttaşların ziyaret ettiğini ifade eden Şenyaşar, ziyaretlerin kendilerine güç verdiğini söyledi. Şenyaşar, "Dayanışmaya gelenler, avukatlar, barolar ve Avrupa'dan gelenlerden güç aldık. Artık herkes bu zulmü de bizim direnişimizi de biliyor" dedi.

Nöbet boyunca birçok kentte giderek talebini dile getirdiğini ifade eden Şenyaşar, "Hiçbir yerde adaleti bulamadık. Cezaevindeki oğlum Fadıl’ın serbest bırakılması için her yere gittik. Gittiğimiz her yerden elimiz boş döndük. Bize zulüm yapanların hepsi Allah'tan cezasını bulsun. 700 gündür sabah erken kalkıp Riha'ya gelip, Pirsûs'a akşam dönüyoruz" diye konuştu.

"ERDOĞAN'IN, SOYLU'NUN ÇOCUKLARI YOK MU?"

Nezarete alındıklarını, kendisi hakkında davalar açıldığını, kar kış demeden 8 mevsimdir direndiğini belirten Şenyaşar, "Oğlum 5 yıl geçmesine rağmen bırakılmadı. Biz 3 ramazan iftarları bu adliye önünde açtık" dedi.

İlaçlarla ayakta durduğunu, tedavi olduğunu belirten Şenyaşar, "Bu savcı ve hakimlerin, Erdoğan'ın, Soylu'nun kızları, çocukları yok mu? Nasıl bir devletsiniz! Hastane içinde insan öldürülür mü! Bunlar öldürdüler…" ifadelerini kullandı.

"OĞLUM BIRAKILSIN İSTİYORUM"

Şenyaşar, "Bu gelişler olduğunda kendimizi yalnız hissetmiyoruz. Biz bu kalabalığın verdiği güçle ayaktayız. Her yerde bize sahiplenme var. Biz dayanışmanın güçlenmesini istiyoruz" çağrısında bulundu ve "Oğlum bırakılsın istiyorum. Evime gidip torunlarımla zaman geçirmek istiyorum. Evimde oğlum olmadığı için oturamıyorum” dedi. 

Editör: Bekir GÜNEŞ