Gazete Emek-Mart ayı için öngörülerde bulunan uzman İslam Memiş, döviz kurlarının yükseleceğini ve altın ile gümüşün gram fiyatlarının artacağını belirtiyor.

Dolar/TL'nin 32,25-32,40 lira aralığında olması beklenirken, Avro/TL'nin 35,25-35,40 lira aralığında seyredeceği tahmin ediliyor.

Gram altın 2.150-2.170 lira, gram gümüş ise 24-25 lira aralığında olabilir. Bitcoin'in değeri ise 50-55 bin dolar arasında değişeceği öngörülüyor.

İslam Memiş'in tv100.com'daki "Martta para piyasalarını neler bekliyor?" başlıklı yazısında "Asıl odak noktam Mayıs. Şubat ayındaki bir yazımda “Sizi Mayıs ayına hazırlıyorum” uyarım vardı." ifadelerini kullanıyor.

"Mayısa kadar yol haritam da bir değişiklik yok" diyen Memiş "İnsanlara artık rakamların yükselmesi bir şey ifade etmiyor. Bir ay sonra nedenleri ile dolar 50 lira olabilir” de, umursamazlar." görüşünü dile getiriyor.

PİYASALARDA BELİRSİZLİK HAKİM

İslam Memiş, mart ayında dış politika gelişmelerinin piyasaları etkileyebileceğine dikkat çekiyor. Özellikle Rusya, Avrupa ve ABD'den gelebilecek haber akışlarının piyasalar üzerinde direkt etkisi olabileceği vurgulanıyor.

YEREL SEÇİMLERİN ETKİSİ

Yaklaşan yerel seçimlerin piyasaları nasıl etkileyeceği merak konusu. Seçimlere yaklaştıkça gerginlik, spekülasyon ve algının artması bekleniyor. Seçimlerin ardından piyasalarda yaşanabilecek hareketliliğe ilişkin farklı beklentiler bulunuyor.

BAHAR MI, TUFAN MI?

Mart ayının gergin ve belirsiz geçeceği öngörülüyor. İslam Memiş, piyasalara ya "bahar" ya da "tufan" geleceğini ifade ediyor.

Fitch, Türkiye’nin kredi notuna ilişkin tahminde bulundu Fitch, Türkiye’nin kredi notuna ilişkin tahminde bulundu

Baharın gelmesiyle birlikte dövizin gerilemesi, TL'nin değer kazanması ve enflasyonun düşmesi hayal ediliyor. Ancak piyasalarda yaşanacak herhangi bir olumsuz gelişme, "tufan" etkisi yaratabilir.

Kaynak: Halk TV 

Editör: şilan