ÖZEL HABER: UĞUR YILMAZ

Gazete Emek - Kaynak sudan beslenen Altın Kalbur Havuzu,  Zeydan Mahallesinde bulunup,yaz aylarında bölge halkının serinlemek için içine girdiği soğuk bir havuzdur. Ne var ki uzun zamandır bakımı yapılmadığı için , havuzun içi yosun doldu. Civarı ise çöp yığını 

 Altın Kalbur, zamanın birinde yaşlı bir kadının ve develerini konu alan ibretlik bir mitolojinin geçtiği hatta isminin de mitolojiden aldığı  yer olarak  ifade edilmektedir. Yanı sıra Altın Kalbur havuzunun etrafında bulunan dağ yamaçlarında mitolojiyle bağdaşan kaya resimler de  bulunmaktadır.
Mitsel durumundan veya piknik veya serinlemek için havuzu ziyaret eden bölge halkı ve yerel turistler çöp yığınlarıyla karşılaşıyorlar.  Bu durumun devam etmesi itibariyle Altın Kalbur Havuzun ve yanında bulunan mesire alanı da gittikçe yalnızlaşıyor.  Çöplerden ve bakımsızlıktan ötürü , önceki yıllara nispeten daha az uğrak yeri  olduğu gözlemlenmiştir. 
 Netice itibariyle , Bitlis için nadide bir yer olan Altın Kalbur Havuzu ve yanındaki mesire alanının acil bakıma ihtiyacı vardır.

Editör: Bekir GÜNEŞ