Haber: Uğur Yılmaz
 

Bitlis’e bağlı Aşağıölek ve  Doğruyol köylerinin sınırlarında bulunan Ormanlar 
ihale usulüyle kesiliyor.

Binlerce hektarlık alanda bulunan ağaçlar kıyıma uğratmaya devam ederken 
Doğruyol köy derneğinin başkanı Niyazi Demirbaş “ Biz Ormanlarımızın yok edilmesine karşıyız . Doğanın tahrip edilmesine karşıyız. Memleketimizin en güzel yeri bu ormanlardır , bu vadiler dünyanın en güzel yerleridir; yazıktır günahtır, nefes alınan yerlerdir, nefessiz kalmak istemiyoruz . Bütün köylülerimiz rahatsızdır Bir an önce kıyım durdurulmalıdır . Bütün Milletvekillerine ve idarecilerimize çağrımızdır lütfen sessiz kalmayın  “ diyerek  duyarlılık çağrısı yaptı.


 


Konu hakkında  bilgi almak nedeniyle ulaştığımız, Doğruyol köy muhtarı Cesim Simek   “Orman İşletme müdürlüğü güvenlik gerekçesiyle buradaki ormanları ihaleye çıkarmış ve ağaçları kestiriyor bu ağaçlar köylünün malı değil, hazine malıdır kim ihaleye girerse gelip kesebilir, ihale alan firma veya kişiler sürekli değişiyor bu konu hakkında bilgim yoktur .” dedi

Yanı sıra Doğruyol köyünden  Faruk Yoldaş  adlı bir  vatandaş çektiği bir video ile tarafımıza ulaştı. Kendisinin Simek’li (Doğruyol) köyünde olduğunu ifade ederek , “ İnsanlar neden  bu kadar sessiz ben anlamıyorum . Eskiden bir kişinin burada ağaç kesmesi demek kanlı kavganın nedeniydi , şimdi ise hiç ses yok .” dedi 
devamında  Doğruyol derneğinin harekete geçerek bir şeyler yapılması ve sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.

HÜSEYİN OLAN’DAN TEPKİ

Yeşil Sol parti(YSP) Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan Bitlis'in köylerinde bulunan ormanların kıyıma ugratilmasıyla ilgili açıklama yapti."Olan 90'lı yıllarda da güvenlik gerekçesiyle ormanlar kıyıma ugratılıyordu. Birçok defa bilinçli bir sekildi sistemin ormanları bilerek yok etmek istediğini ve bunun adına 'güvenlik gerekçesi' dediğine sahit olduk.

Bu bölgedeki soruna çözüm olmadığı gibi ciddi anlamda ekosistemi tahrip etmektedir."diye konuştu.

Olan daha öncede onlarca defa bu konuda resmi temeslarda bulunduklarını ve duyarlılık çağrısında bulunduklarını ifade ederek, " Güvenlik gerekçesi ormanların kesilmesini kabul etmiyoruz.

Nasil ki akbelende duyarlılık hatsafhada ayni şekilde bilgemizde de aynı duyarlılık olmalıdır. Cudi'de Bitlis'te duyarlılık olmalıdır. 

Biz sonuna kadar ormanlarımıza sahip çıkacağız.  

Sistem ormanları yok ederek bir neticeye varamaz.

Nasıl ki 90'lı yıllarda bir neticeye varamadıysa aynı şekilde sonuçsuz kalacak.


Haber : Uğur Yılmaz

Editör: Bekir GÜNEŞ