Gazete Emek-Bugünkü karşılaşma öncesinde ‘ırkçı provoskasyon’a maruz kaldığını açıklayan Amedspor’un futbolcuları, Bursaspor’la maça çıkmadan 1 saat önce sahada saldırıya uğradı.

TFF 2. Lig Beyaz Grup 23'üncü haftasında Bursaspor ile Amedspor'un bugün 14.00'te başlayacak karşılaşma öncesi sahada saldırı yaşandı.


Bursaspor taraftarları, tribünlerde ‘beyaz toros’ ve ‘Yeşil’ kod adlı eski MİT’çi Mahmut Yıldırım’ın bulunduğu pankartlar açtı.

Amedsporlu futbolcular, zemini incelemek için sahaya çıktığında, tribünlerdeki Bursaspor taraftarları sloganlar atmaya başladı. Sahaya çıkan Bursasporlu oyuncuların Amedsporlu oyuncuların üzerine yürüdüğü görüldü. Saldırıyı çevik kuvvet polisleri ayırmaya çalıştı. Olay sonrası her iki takımın oyuncuları soyunma odasına geri döndü. Amedsporlu futbolcuların soyunma odasına girişi sırasında tribünlerden pet şişe ve fişekler atıldı.

Amedspor'un resmi sosyal medya hesaplarından maç öncesinde sahanın ve tribünlerin karıştığı görüntüler paylaşıldı. Paylaşımda "Bursa'da futbol ekibimizin sahaya çıktığı sırada Bursaspor oyuncuları tarafından ekibimize yapılan saldırı ve saha olayları..." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca maçın başlamasının ardından da sahaya bıçak ve kurşun gibi maddeler atıldı.

Dün gece yine bir grup Bursaspor taraftarı, Amedspor kafilesinin konakladığı otelin önünde "Ne mutlu Türküm diyene" sloganlar atmış, Mehter Marşı çalmıştı. Havai fişek patlatan grup, Amedsporlulara yönelik küfürlü tezahüratlarda bulunmuştu.

Amedspor’dan yapılan açıklamada, “Dün gece saat 02.45. Amesdspor’umuzun kaldığı otelin önü. ‘Irkçı’ söylemler ile bağıranlar ise Bursaspor taraftarları. Sonuç itibariyle deprem bölgesinde gelen takım 90 dakikalık bir maç öncesi böylesi bir zamanda olmaması gereken davranışlar. TFF bunu da görür herhalde!” ifadeleri kullanılmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaşananlara tepki gösterdi 

Amedspor yoğun olaylar altında oynanan maçı 2-1 kaybetti. Maçtan sonra da Amedsporlu futbolculara saldırılar oldu. 
 

AMEDSPOR KALECİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Amedspor kalecisi Cantuğ Temel, maçın sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. 

Cantuğ Temel, "Bugün 2. Göztepe-Altay olayı yaşanabilirdi. Oynadığımız maçın durdurulması için sanırım bizim de ağır yaralar almamız gerekiyordu. Herkesten ricam artık kimse futbol yüzünden ölmesin, yaralanmasın" ifadelerini kullandı. 

Temel'in şunları belirtti: 

"Futbolla alakası olmayan bir ortamda cesur bir mücadele verdik, camiamızı tebrik ediyorum, şampiyonluk yolundayız bu yolda böyle küçük taşlara takılabiliriz. Mermi de atılsa, bıçak da atılsa, stat da yıkılsa biz futbol oynamaya devam edeceğiz. Ülkemizin zor günler geçirdiği bu zamanda insanları sevindirmeye, güzel futbol izletmeye çalışacağız. O kadar cisim atıldı ama beni en çok yaralayan üzerinde bayrağımızın bulunduğu Türkiye haritalı cisim oldu. Milliyeçilik yapacağım derken ülkesinin değerlerinin yerlere fırlatılması, bir polis çocuğu olarak beni çok yaraladı. 

Amedsporlu olan olmayan iyi dileklerde bulunan herkese teşekkür ederim. Bugün 2. Göztepe-Altay olayı yaşanabilirdi. Oynadığımız maçın durdurulması için sanırım bizim de ağır yaralar almamız gerekiyordu. Herkesten ricam artık kimse futbol yüzünden ölmesin, yaralanmasın."

BURSA VALİĞİ AÇIKLAMA YAPTI 

Bursa Valiliği 7 kişinin gözaltına alındığını açıkladı 


Kaynak: Birgün 

Editör: Derya çelik