Gazete Emek - DEM Parti’nin MYK toplantısının ardından Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan’dan açıklama geldi. “Kayyım atanan belediyeleri geri alacağız. Bunun yanı sıra yeni kazanımlar elde edeceğiz” diyen doğan ‘Türkiye’nin batısında’ aday gösterecekleri yerleri açıkladı.

Doğan’ın açıkladığı yerler şöyle:

Adana’nın Ceyhan, Seyhan ve Yüreğir ilçeleri; Antalya’nın Kepez ilçesi; Mersin merkez, Akdeniz, Toroslar ve Tarsus ilçeleri; İstanbul’un Esenyurt, Sancaktepe, Adalar ve Sultanbeyli ilçeleri; Aydın merkez, Didim, Efeler, Germencik ve Söke ilçeleri; Konya Cihanbeyli ve Kulu ilçeleri; Kocaeli’nin Dilovası ilçesi; İzmir’in Torbalı, Bayraklı ve Menemen ilçeleri; Manisa’nın Gölmarmara, Turgutlu ve Yunusemre ilçeleri; Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi; Tekirdağ’ın Çorlu ve Çerkezköy ilçeleri.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için alınan kararlara değinen Doğan, “Bizden zorla alınanları geri alacağız” dedi. Kayyım atanan bütün belediyeleri halk iradesiyle buluşturacaklarını vurgulayan Doğan, ayrıca yeni kazanımlar elde edeceklerini ifade etti. 

HABERİ OKU: Yaşamına son veren Uzman Çavuş Ökkeş Gök’ün son mektubu ortaya çıktı: Artık dayanamadım

Güç birlikleri kurarar ilerleyeceklerini kaydeden Doğan, Türkiye’nin batısında ilk etapla aday gösterilecek yerleri açıkladı. Buna göre DEM Parti'nin ilk etapta aday çıkaracağı kentler şöyle: "Adana'nın Ceyhan, Seyhan ve Yüreğir ilçeleri; Antalya’nın Kepez ilçesi; Mersin'in Akdeniz, Toroslar ve Tarsus ilçeleri; İstanbul’un Esenyurt, Sancaktepe, Adalar ve Sultanbeyli ilçeleri; Aydın'ın Didim, Efeler, Germencik ve Söke ilçeleri; Konya'nın Cihanbeyli ve Kulu ilçeleri; Kocaeli'nin Dilovası ilçesi; İzmir'in Torbalı, Bayraklı ve Menemen ilçeleri; Manisa'nın Gölmarmara, Turgutlu ve Yunusemre ilçeleri; Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi; Tekirdağ'ın Çorlu ve Çerkezköy ilçeleri."

HABERİ OKU: Fatih Portakal asgari ücret için rakam verdi! 'İktidardan önce açıklıyorum...'

BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Leyla Zana hakkında ceza talebi Leyla Zana hakkında ceza talebi

Doğan, aday adaylığı başvuru süresinin de 5 gün uzatıldığını açıkladı. Böylece son başvuru tarihi 25 Aralık'a kadar uzatılmış oldu. 
 

Via/ MA

Editör: Bekir GÜNEŞ