Gazete Emek-Yeni yıla sayılı günler kala milyonların gözü, belirlenecek olan yeni asgari ücrete çevrildi. Yaklaşık 7 milyondan fazla insanı ilgilendiren yeni asgari ücretle ilgili süreç 11 Aralık tarihinde başladı. İlk toplantının ardından taraflar dün ikinci kez bir araya geldi.

Adalet Nöbeti'nin 91. günü: Astıkları pankart bakanlığın parmaklıklarından sökülen Şenyaşar ailesi, cadde üzerinde eylem yaptı Adalet Nöbeti'nin 91. günü: Astıkları pankart bakanlığın parmaklıklarından sökülen Şenyaşar ailesi, cadde üzerinde eylem yaptı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısından sonra Türk-İş'in, masada herhangi bir rakam üzerinde anlaşma olmadığını belirtmesi üzerine, gazeteci Fatih Portakal, asgari ücret konusunda bir tahminde bulundu.

HABERİ OKU: DEM Parti, batıda aday çıkaracağı yerleri açıkladı

Sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, asgari ücret toplantısında rakamın hiç gündeme gelmemesine tepki gösteren Portakal, kendi tahminini de paylaştı.

Portakal'ın paylaşımı şu şekilde:

"Türk-İş yetkilisi “asgari ücrette rakam konuşulmadı” diyor. Rakam hiç dillendirilmiyorsa siz niçin buluşuyorsunuz?

İşin gerçeği şu: işveren ve işçi temsilcileri formaliteyi yerine getiriyor. Bugünün TR’inde rakam belirleme güçleri yok. Rakamı iktidar belirleyecek. İkisi de “kabul” diyecek. 
 

HABERİ OKU: Yaşamına son veren Uzman Çavuş Ökkeş Gök’ün son mektubu ortaya çıktı: Artık dayanamadım

Nokta!

Yine yazıyorum: yeni ücret 16.500/16.900 TL arası olacak. Oh be, bu yılın asgari ücretini iktidardan önce açıkladım ya!"




 

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: Derya çelik