Gazete Emek- Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’ne (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasını protesto etti. Açıklamaya kentteki birçok sivil toplum örgütü temsilcisi de katıldı.

Açıklamada sık sık “Bijî berxwedana gele Kurd’ sloganları atıldı.

‘YASALAR HİÇE SAYILIYOR’

Açıklama metnini MED TUHAD -FED Eşbaşkanı Kerem Canpolat okudu. Kayyum atamasındaki hukuksuzluğa işaret eden Canpolat, “Yaklaşık 9 yıldır AKP-MHP iktidarı bu halkın iradesine saygısızlık ediyor. Anayasayı hiçe sayıyor. Slogan olarak kullandıkları ‘Seçimle gelen seçimle gider’ sloganlarını da Kürt halkı şahsında ayakları altına aldılar. Kürt halkı iradesi için yöneticiler seçiyor. Ama AKP-MHP hükümeti bunu hazmedemeyip kabul etmiyor. Kayyum bahanesiyle belediyelere el koyuyor. Bu durumu kınıyoruz” dedi.

Kayyumla birlikte Kürt halkına kendilerini yönetemeyeceklerinin söylenmek istediğini dile getiren Canpolat, “Bu ülkede yurttaşlar olarak, haklarımızın ayaklar altına alınmasını kabul etmiyoruz. Bu Kürtlerin, dilinin, iradesinin ayaklar atına alınması demek oluyor. Kürtlerin iradesinin yerine kayyum atanmasıyla ‘ kendinizi yönetemezsiniz’ denmek isteniyor. Bizlerde kayyum şahsında dayatılan, saygısızlığı kabul etmiyoruz. Anayasanın gerekliliklerini uygulayın diyoruz” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatun: "Bakan Murat Kurum, bizimle görüşmedi" Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatun: "Bakan Murat Kurum, bizimle görüşmedi"

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: şilan