Gazete EmekDiyarbakır’ın Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi’nde yaşayan Emre Elaltunterin, 14 Aralık 2022 tarihinde “yatsı namazına” gitmek isterken, GBT kontrolüne takılmış ve polis şiddetine maruz kalmıştı. Elaltunterin, CİMER’e başvurarak mağduriyetinin giderilmesini istedi.

DARP EDİLDİM

Amida Haber'in özel haberine göre GBT sorgusu sırasında namaza yetişeceğini, işlemlerin hızlandırılmasını istediğini belirten Elaltunterin CİMER’e yaptığı başvuruda “GBT sorgu sırasında 'biz devletiz sen kimsin, kime güveniyorsun?’ sorusuna, benim ‘Allah a güveniyorum' cevabıma karşılık tahammülsüz polis memurları tarafından darp edildim.

Süleyman Soylu’dan İmamoğlu'nun açıklamaları ve Sinan Ateş cinayetine ilişkin ilk değerlendirme

Kimlik kontrolüm sırasında ‘oğlum oğlum’ diye söylemlerine karşılık benim de, annem babam belli bana öyle diyemezsiniz dememe rağmen, adeta ‘terörist’ muamelesi gördüm” dedi.

KARAKOLDA SAATLERCE BEKLETİLDİ

Askerlik görevini yaptığını, SGK’lı olarak çalıştığını belirten Elaltunterin, olaydan sonra gözaltına alındığını, götürüldüğü karakolda saatlerce bekletildiğini ifade etti. Sabah saatlerinde Nöbetçi Savcılığa sevk edildiğini hatırlatan Elaltunterin, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Savcılığın, avukatın ‘şahitler var, olay yerinde MOBESE var’ demesine rağmen dikkate alınmadan (MOBESE videosunun açılmadığını belirterek ) tedbiri tutuklama istemiyle Diyarbakır Kapalı Cezaevine gönderildim. 28 Aralık 2022 aksam saatlerine kadar ceza evinde tutulmam ve kendi mahallemde bu duruma maruz kalmış olmam bende psikolojik travma etkisi oluşturmuştur.”

KARAKOLDA POLİSLERLE KARŞILAŞTI

Kendisini darp eden polis memurunun karakolda gözaltında iken kendisine “Benden özür dile” dediğini belirten Elaltunterin, şu ifadeleri kullandı: “Karakolda iken darp eden polis memurunun da ‘benden özür dile’ demesi de, hem darp edip hem özür beklemesi de ayrıca psikolojik tahriktir. Hiç bir zaman devletimize karşı olmamışımdır. Ayrıca hiç bir adli sicil kaydım dahil yoktur. Darp edilme anı kendi evimin önünde mahalle sakinleri tarafından da sabittir. Söz konusu polis memurları mahallede halkı kışkırtıcı tavır, davranışlar sergilemekte. Güven kaynağı ‘Allahım’ tabirime bile tahammülsüz görevliler mevcut. ‘Camiye gideceğim biraz acele işlemlerimi yapın’ diye belirtmeme rağmen bu istemsiz duruma maruz bırakıldım. Lütfen bu durumu dikkate alıp konu ile ilgili bizleri bilgilendirici cevap verin . Halkı galeyana getirip tahrik edip mahalle sakinlerine suçlu muamelesi yapmaları vatandaşı psikolojik olarak da tahrip etmektedir . Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi olarak bu durumu oluşturan, mağduriyetime sebebiyet verenlerin gerekli takibinin yapılmasını arz ederim.”

Kaynak: Amida Haber

Editör: TE Bilişim