Gazete Emek - Geçer, borsa yatırımcısına "O güne kadar harekete geçin" uyarısında bulundu.

8 milyon yatırımcıyı aşarak son yılların en popüler yatırım aracı haline gelen Borsa İstanbul, peş peşe yaşanan halka arzlarla birlikte Türkiye'de her 10 yatırımcıdan birinin işlem yaptığı bir platforma dönüştü.

BORSA O TARİHTE 20 BİN PUANA YÜKSELECEK

Borsada gerçekleşen yükselişlerin ardından son aylarda dönem dönem yaşanan fiyat dengelemeleri, özellikle acemi yatırımcı tarafında bir paniğe neden oldu. Ekonomist Selçuk Geçer, sakinlik çağrısında bulunarak borsada yeni yükseliş trendinin ne zaman başlayacağını açıkladı.

Türkiye'de yürütülen ekonomi politikaları ve yatırım araçları üzerine yaptığı değerlendirmeler ile tanınan Selçuk Geçer, BIST100 endeksinde döviz kurunda yaşanacak artışların etkisiyle çok sert bir hareketlenmenin kapıda olduğunu belirtti ve endeksin önce 15 bin sonrasında 20 bin puana yükseleceğini iddia ederek yatırımcılara tarih verdi.

2024'TE 15 BİN 2025'TE 25 BİN PUAN OLACAK

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), eski yıllardaki yoğunlukta olmasa da piyasalara yönelik arka kapı müdahalelerine devam ettiğini belirten Geçer, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere kadar parasal sıkılaşma sürecinin gevşetilebileceği uyarısında bulundu.

Bu süreçte özellikle seçime günler kala dolar kurunu dengelemek için rezerv satışlarının muhtemel olduğunu hatırlatan ünlü ekonomist, hem dolar/TL paritesi hem de borsa tarafında yaşanacak yükseliş için nisan ayını işaret etti.

Geçtiğimiz yıl 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından borsada yaşanan rekor yükselişlerin bir yenisinin geleceğini ifade eden Geçer, seçilmesi gereken doğru hisseler hakkında ise şu yorumları yaptı:

BORSADA EN ÇOK HANGİ HİSSELER YÜKSELECEK?

"Mehmet Şimşek'in öngördüğü gibi yabancı sermayenin gelme ihtimali çok düşük. Bu nedenle Türkiye'ye sıcak para gelmediği için dövizde ciddi ataklar göreceğiz. Bu döviz yükselişi de borsaya yarayacaktır. Borsa İstanbul, dolar bazında ucuz kalacak ve daha da yukarı sıçrayacaktır. 2024'te 15 bin puan hedefimiz vardı BIST100 için, bunu 20-25 bin seviyelerine kadar çekebiliriz.

Resmi Açıklama Geldi: Emeklilere Temmuz'da Ödenecek Zam Oranında Değişiklik Resmi Açıklama Geldi: Emeklilere Temmuz'da Ödenecek Zam Oranında Değişiklik

O TARİHE KADAR ALDIKLARINIZA DOKUNMAYIN

Hisse bazında şunları söyleyebilirim. Sağlam, güvenilir, endeks bazlı bazı hisselere girerim ve yatar uyurum. 2025-2026 senelerini hedefler ve bir daha aldıklarıma bakmam bile.

Nisan sonrası başlayacak yükselişler nedeniyle BIST100 için 2024 kapanışında 15 bin puan hedefinin güncelliğini koruduğunu belirten Geçer, enflasyonun 2025 yılında da hayatımızda olacağını hatırlatarak bu yıllarda 25 bin puanın mümkün olduğunu ve yatırımların minimum 2-3 yıl düşünülerek yapılması gerektiğini hatırlattı.

Editör: Bekir GÜNEŞ