Gazete Emek- Gazeteci Yadigar Anlı, Artı TV'de çalıştığı dönemlerde yöneticileri tarafından mobbinge maruz kaldığını belirtti.

DİSK: Artı TV ve Artı Gerçek’te gazeteci kıyımı yapılıyor

Artı TV’de çalıştığı süre içerisinde yaşadıklarını Twitter'dan gündeme getiren Anlı, şu ifadelere yer verdi:

“Artı Tv yöneticilerinin sabırla beklediğim, beklediğimiz kamuoyuna hesap verme günü bugün. 3 yıl sunucu editor olarak çalıştığım Artı Tv'de, geçtiğimiz 4 subat'ta defalarca maruz kaldığım mobingin bir devamı olarak, görev tanımlarım dışında olan KJ operatorlugunu üstüne birde "yapacaksın ogreneceksin" şeklindeki üslubu kabul etmediğim için "haber müdürünün talimatlarına uyumadığım" gerekçesiyle idari izin adı altında işten çıkarıldım.

O gun 45 çalışma arkadaşımın ortaya koyduğu dayanışma ve tepkisiyle geldiğimiz surec ortadadır. Artı Tv yöneticileri, bu kez 50'den fazla arkadaşımı işsiz bırakma tehdidiyle bir kez daha "kim" olduklarını ilan etmişlerdir. Izlediğiniz, okuduğunuz ekranlari var edenler hedef alinan bu arkadaşlarımdır. Dayanısmayla...”

CNN Türk’te Altan Tan ile Hulki Cevizoğlu arasında PKK kavgası: Cevizoğlu yayını terk etti

Sadece Anlı değil Artı TV'de geçmişte çalışan başka gazeteciler de yaşadıklarını anlattı ve TV yönetimine tepki gösterdi.

Hakkında siyaset yasağı istenen Altan Tan’dan çözüm süreci ve Hakan Fidan’a ilişkin dikkat çeken sözler

NE OLMUŞTU?

DİSK’e bağlı Basın-İş Sendikası’na üye Artı TV ve Artı Gerçek çalışanları, bir süredir yönetimle türlü anlaşmazlıklar yaşamaları nedeniyle sendikal örgütlenmeye gidildi.

DİSK Basın-İş tarafından yapılan yeni bir açıklamada ise kanal yönetiminin protokole uygun davranmadığı açıklandı.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, “Şimdi ise ‘sözleşme feshi’ ile 50’den fazla çalışan işsiz kalacak. Dile kolay, 50’den fazla hayat, Artı yönetiminin ‘kararı’ ile alt üst olacak! Gerekçe ‘küçülme’, ‘parasızlık’, ‘pandemi’ vs olacak. Buna inanmamız için tek bir neden gösterebilirler mi? Artı yönetimini işçi düşmanı, sendika düşmanı bu tutumdan vazgeçmeye çağırıyoruz.” denildi.

TIKLAYIN- Artı TV'den çalışanların mobing iddialarına cevap: Bize destek verin

Editör: TE Bilişim