Gazete Emek - Partisinin İstanbul mitinginde konuşan Erdoğan, “14 Mayıs’ta birilerini emekliye sevk edeceğiz. Onların kim olduğunu biliyorsunuz. Dün Maltepe’deymişler…” dedi. Erdoğan "Camide bira içtiler" yalanını da sürdürdü. Öte yandan, "Şimdi de Büyük İstanbul Tüneli Projemizi hayata geçiriyoruz. Bu proje, Marmaray ve Avrasya'dan sonra Boğaz'ın altından geçecek üçüncü tünel olacak" ifadelerini kullandı.

AKP’nin Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği İstanbul mitinginde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “14 Mayıs’ta birilerini emekliye sevk edeceğiz. Onların kim olduğunu biliyorsunuz. Dün Maltepe’deymişler…” dedi.

Erdoğan, kendisine gelen resmi rakama göre 1 milyon 700 bin kişinin miting için havalimanına geldiğini belirtti.

Muhalefeti hedef göstererek kutuplaştırıcı söylemlere devam eden ve "Camide bira içtiler yalanını" sürdüren AKP'li Cumhurbaşkanı, "Bunlar Dolmabahçe’de camiye bira şişeleriyle girdiler mi? Bay bay Kemal istediğin kadar fıçı dolusu iç, hiçbir şey seni iflah etmez. Benim milletim ayyaşa, sarhoşa meydanı bırakmaz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan kitleye, "Seçimdeki tercihi konusunda kafası karışık en az bir eşinizi, dostunuzu da sandığa götüreceksiniz" uyarısında bulundu.

Ekonomiye dair de mesajlar veren Erdoğan, "Dünyada herkes faizleri yükseltirken biz düşürüyoruz. Yine faizi düşürüyoruz. İstiyoruz ki yatırımcı gelsin, yatırımını yapsın. İstiyoruz ki kamu bankaları onlara gerekli krediyi versin" şeklinde konuştu.

Erdoğan, yeni bir tünel yapacaklarını da vadedereki "Şimdi de Büyük İstanbul Tüneli Projemizi hayata geçiriyoruz. Bu proje, Marmaray ve Avrasya'dan sonra Boğaz'ın altından geçecek üçüncü tünel olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’nda miting düzenledi. Mitinginde, izletilen videoda, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun bazı görüntülerine de yer verildi.

Kaftancıoğlu, Twitter hesabında yaptığı paylaşımında, "Sevgili AKP İstanbul örgütü, sayenizde Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu’nun selamını mitinginizdeki İstanbullu kardeşlerimize de iletmiş oldum. Kıymetli mevkidaşım Sayın Kabaktepe’ye teşekkür ederim. Hemşeri dayanışması" dedi.

Editör: Bekir GÜNEŞ