Gazete Emek- Ernamaş fabrikasında çalışan işçiler, düşük ücretler, mobbing ve aşırı mesailer gibi sorunlarla karşı karşıya olduklarını belirtiyorlar. İşçilerden biri, "Yoksulluk sınırının 54 bin lira olduğu bir yerde, aldığımız maaş asgari ücret. Bu durumda insanca bir yaşamak imkansız" diyor.

İzBB kamu emekçilerinin eylemleri tüm baskılara rağmen devam ediyor İzBB kamu emekçilerinin eylemleri tüm baskılara rağmen devam ediyor

Başka bir işçi ise, "Ernamaş patronu yeni fabrikalar açıp kârını artırırken, bizler asgari ücretle geçinmeye çalışıyoruz. Diğer fabrikalarda ücretler daha yüksekken, biz niye bu kadar düşük ücret alıyoruz?" diye ekliyor.
İşçiler arasında işten atılma korkusu gibi pek çok engel olduğunu belirten bir diğer işçi, "Birlik olup patrona karşı sesimizi yükseltemiyoruz. Aslında biz bu konuları hep konuşuyoruz. Bu korkuları yenebilsek, daha iyi şartlar için mücadele edebiliriz" diye ifade ediyor.

İşletme içindeki kötü çalışma koşullarına da değinen işçilerden biri, "İşletme 4'te psikolojik baskı altında çalıştırılıyoruz. İzin ve rapor alan işçilere şiddetle ses yükselterek tehditler savruluyor, 'Seni süründürürüm' deniyor."
İşçilerin evlerinden getirdikleri yiyeceklerin güvenlik tarafından alınması işçiler arasında bir huzursuzluk yaratıyor. Bir işçi  "Yemekhanede yemekler kötü diye evden yapıp getiriyoruz. Zorla onları alıyorlar ama iyi yemek çıkartmamaya da devam ediyorlar. Biz de evden getirmenin meraklısı değiliz, o zaman iyi yemek çıkartsınlar." diyor.  İşe bir gün gitmeyen işçiye bile bant değişikliği cezası verilmesi ve işçilere tutanak tutularak gözdağı verilmesi gibi uygulamalar da işçilerin gözünü korkutmak, ses çıkartmalarının önüne geçmek için göz dağı amaçlı kullanılıyor.
Ernamaş işçileri, birlikte hareket ederek ücretlerin yükseltilmesi, mobbing ve baskıların önlenmesi için çağrı yapıyorlar. Yemekhanedeki yemeklerin kalitesi ve Güvenceli ve insanca bir ücret için  birlikte hareket etmeleri gerektiğini vurguluyorlar.

Kaynak: Evrensel 

Editör: şilan