Gazete Emek - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'montaj video' itirafına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiği yanıtta 'temiz siyasetten' bahsetti.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın TRT yayınında söylediği "Kılıçdaroğlu’nun, Kandil’dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar. Haydi, haydi türü. Kandil’dekilerle bu şekilde ama montaj, ama şu, ama bu. Video çekimlerini yaptılar. PKK'lılar videolarla bunlara destek verdiler" şeklindeki sözlerine "Montajcı sahtekar" diyerek yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Ben iftiraya uğramaktan yoruldum, bu bana iftira atmaktan yorulmadı. Sen kimin temiz olduğunu, kimin kirli olduğunu herkese göster ya Rabbi" tepkisini gösterdi.

AKP iktidarının önemli isimlerinden Fahrettin Altun ise, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak 'temiz siyaset' vurgusu yaptı. Erdoğan'a hakaret edildiğini savunan Altun, "Biz, dış güçlerin içimize serpmeye çalıştığı nefret tohumları yeşermesin diye çalışmaya, temiz siyaseti savunmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Altun'un açıklamaları şu şekilde:

"Bu aziz millet Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan her hakaretin, her hain saldırının hesabını sordu. Yine soracak Allah’ın izniyle. 

Bu aziz millet terör örgütlerine destek veren, onların temsilcileriyle kapalı kapılar ardında gizli kapaklı pazarlıklar yapan ve kendisini aptal yerine koyarak bir hafta içinde kılıktan kılığa giren sözümona siyasetçilere gereken dersi verecektir.

Biz, dış güçlerin içimize serpmeye çalıştığı nefret tohumları yeşermesin diye çalışmaya, temiz siyaseti savunmaya devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanımızın dediği gibi biz sevgi kültürünü büyütmenin derdindeyiz.

Cumhurbaşkanımıza bu çirkin ifadeleri yakıştıranları bir kez daha milletimize şikayet ediyor, milletimizin bize çizeceği istikameti büyük bir heyecanla bekliyoruz."

Editör: Bekir GÜNEŞ