Gazete Emek-Oyuncu Fırat Tanış'ın eski sevgilisi İklim Tamkan, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla magazin gündemine damga vurdu.

Müjde Ar’dan AKP’ye seçim mesajı: Balkon boş kalmasın, Orhan Gencebay’la “bir teselli ver’i” söylesinler Müjde Ar’dan AKP’ye seçim mesajı: Balkon boş kalmasın, Orhan Gencebay’la “bir teselli ver’i” söylesinler

Piyanist ve besteci İklim Tamkan, sosyal medya hesabından Eylül 2023'te beraberliğini sonlandırdığı oyuncu Fırat Tanış'ın kendisini psikolojik şiddete maruz bıraktığı, tehdit ettiği ve ısrarlı takipte bulunduğu gerekçesiyle uzaklaştırma kararı aldığını açıkladı.

İklim Tamkan'a sosyal medyadan birçok destek mesajı geldi. Tamkan'ın yakın arkadaşları piyanist Ece Dağıstan ve Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu Aybars vardı.

İklim Tamkan'a sosyal medyadan destek veren Özge Mumcu Aybars, Sabah'a konuştu.

Aybars, Tamkan'ın yaşadığı taciz ve şiddet sarmalının tanığı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"İklim'in arkasındayım. Bu yaşananlara sadece ben de değil, İklim'in yakın çevresi de şahit. Bir kadın olarak onu destekliyorum."

Sosyal medyada Tamkan'ın bu kadar zaman neden uzaklaştırma kararı almadığı sorusu da gündeme geldi.

Bu soruyu Özge Mumcu Aybars'a sorduğumda ise şunları söyledi:

"Fırat Tanış, aylardır taciz ediyordu, tacizleri bitmeyince İklim avukatını devreye soktu. Ne yaşadığını biz yakından biliyoruz."




 

Kaynak: Halk TV

Editör: şilan