Gazete Emek- “Cumhurbaşkanı, muhalefetin Hazine rezervlerine ilişkin söylemlerine sert yanıt vermiş ve özellikle grup toplantılarında Albayrak’ın Türkiye’nin enerji atılımlarında gerçekleştirdiği stratejilere atıfta bulunmuştu. Özellikle Karadeniz’deki doğalgaz rezervlerinin keşfini ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki çalışmalarında Berat Bey’in aktif rolünü vurgulamıştı. Cumhurbaşkanı Albayrak’ı yeniden kabineye almak istiyor. Ayrıca muhalefetin sürekli Erdoğan’a ve ailesine yönelik söylemlerine de bir karşılık vermek istiyor. Albayrak’ın kabineye yeniden dönmesi, AKP içindeki dengeleri de değiştirir. AKP içinde Albayrak ve ekibi güçlenir. Albayrak eğer Enerji Bakanlığı’nda görev almazsa, Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı olabilir.”

Saray'da yapılacak Kabine toplantısı öncesi Ankara kulislerinde 'bakan toto' hızlandı. Bugün saat 15:30'da başlayacak Kabine toplantısının bazı bakanlar için son toplantı olacağı belirtiliyor.

Gezici'nin son anketi açıklandı: Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 38

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü toplantının ardından yeni Kabine'yi açıklaması bekleniyor.

AKP’nin 7. Olağan Kurultayı'nda parti yönetiminde yapılan değişikliğin ardından gözler kabine değişikliğinin ne zaman yapılacağı ve kimlerin bakan olacağına çevrildi. Ankara kulislerinde 'bakan toto' sürerken, Kabine'deki değişikliğin bugünkü toplantının ardından yapılacağı yönünde iddialar arttı.

7-8 BAKAN İÇİN SON TOPLANTI MI?

İnternet Haber'de yer alan habere göre, kulislerde 7-8 bakan için "bugünkü Kabine toplantısı son kez katıldıkları toplantı olacak" yorumları yapılıyor. Erdoğan'ın bugün beklenen değişikliği yapacağı ifade edilirken, kimlerin bakan olacağı, hangi bakanların değişeceği kadar Berat Albayrak'ın dönüp dönmeyeceği de merak konusu. Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa ettikten sonra bir daha kamuoyu karşısına çıkmamıştı.

Erbil'de konsere davet edilen şarkıcı Ajdar'ın talepleri sosyal medyada gündem oldu: 5 milyon avro, 200 koruma, 25 araba!

BERAT ALBAYRAK İÇİN İKİ SENARYO VAR

Berat Albayrak için iki farklı senaryo konuşuluyor. İlk senaryoya göre Albayrak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na getirilecek. Erdoğan'ın son grup toplantılarında Albayrak’ın Türkiye’nin enerji atılımlarında gerçekleştirdiği stratejilere yapılacak atıfların bunun işareti olduğu değerlendirmesi yapılıyor. İkinci senaryoya göre ise Berat Albayrak, ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak.

TIKLAYIN- Banu Güven ile Nedim Şener'den Twitter üzerinden sert tartışma: Nedim yazanı iyi oku

Albayrak’ın neden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine getirileceğine ilişkin de partide şu yorumlarda bulunuluyor:

“Cumhurbaşkanı, muhalefetin Hazine rezervlerine ilişkin söylemlerine sert yanıt vermiş ve özellikle grup toplantılarında Albayrak’ın Türkiye’nin enerji atılımlarında gerçekleştirdiği stratejilere atıfta bulunmuştu. Özellikle Karadeniz’deki doğalgaz rezervlerinin keşfini ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki çalışmalarında Berat Bey’in aktif rolünü vurgulamıştı. Cumhurbaşkanı Albayrak’ı yeniden kabineye almak istiyor. Ayrıca muhalefetin sürekli Erdoğan’a ve ailesine yönelik söylemlerine de bir karşılık vermek istiyor. Albayrak’ın kabineye yeniden dönmesi, AKP içindeki dengeleri de değiştirir. AKP içinde Albayrak ve ekibi güçlenir. Albayrak eğer Enerji Bakanlığı’nda görev almazsa, Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı olabilir.”

KİMLER KABİNEYE GİREBİLİR?

Kulislerde, AKP Meclis Grup Başkanvekilliği görevini sona eren Mehmet Muş’un da olası kabine değişikliğinde bakan olabileceği dile getiriliyor.

Tansu Çiller'in Dışişleri Bakanı olacağı iddiaları pek rağbet görmese de AB Bakanı olabileceği konuşuluyor.

Melih Gökçek'in Yerel Yönetimler Bakanı olacağı iddiaları da alıcı buluyor.

Kaynak: GerçekGündem 

Editör: TE Bilişim