Gazete Emek- Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına karşı birçok ilde nöbet eylemleri sürerken 13 Haziran’da 'Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz' şiarıyla Hakkari'de miting düzenlenecek. Miting öncesi Şemdinli ilçesinde 'Demokrasi Yürüyüşü' başladı.

MGK toplantısında Suriye vurgusu: Terörle mücadeledeki gayretlerimiz Suriye’nin toprak bütünlüğü için MGK toplantısında Suriye vurgusu: Terörle mücadeledeki gayretlerimiz Suriye’nin toprak bütünlüğü için

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Emek ve Özgürlük İttifakı'nın diğer bileşenleri ile Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) öncülüğündeki yürüyüş için ilçe merkezinde açıklama yapıldı.
ÜÇ GÜN SÜRECEK

DEM Parti binası önündeki açıklamaya milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. “Kayyuma geçit yok!” ve “Em rê nadin Qeyûman” yazılı önlükler giyen yürüyüşçüler, açıklama sonrası 3 gün devam edecek ve Hakkari merkezde son bulacak yürüyüşlerine başladı.

'BU ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİDİR'

DEM Parti Hakkari İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, tüm kesimleri 13 Haziran’da yapılacak mitinge davet etti. DEM Parti Milletvekili Saruhan Oluç ise, kayyum kararına karşı mücadelelerinin sürdüğünü vurguladı.

"Bu, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesidir. Bu mücadele her yerde sürüyor" diyen Oluç, şunları söyledi:

"İrade gaspı ve Kürt halkına karşı düşmanlığa karşı mücadelemiz devam ediyor. Bu demokrasi ve demokratikleşme mücadelesidir. Bu iktidar, 'kayyumsever' bir iktidar. 8 yıldan bu yana kayyum atıyor ve halkın iradesi gasp ediliyor. Kayyum demek talan, hırsızlık ve Kürt halkının iradesini yok saymak demektir. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Her yerde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 13 Haziran’da yapacağımız miting için start veriyoruz. Bu mücadele sürecek. Bu mücadele Kurdistan ve Türkiye’nin her yerinde sürecek. Diz çökmeyen, vicdan sahibi herkesle mücadelemizi büyüteceğiz. Bu iktidara sandıkta cevap verdik, sokaklarda da bunun cevabını vereceğiz."
PROGRAM

Yürüyüşçüler, 3 gün boyunca yol güzergahında bulunan belde, köy ve yerleşim yerlerinde halkla buluşacak. Buluşmalarda kayyılum tahribatları anlatılarak 13 Haziran mitingine davet edilecek. Yürüyüşçüler, bugün Şendinli ve Yüksekova'ya bağlı bazı köyleri ziyaret edecek. Yarın ise Yüksekova'dan yola çıkarak, Çukurca ilçesine geçecek. Yürüyüşçüler, burada yapılacak toplantı ve buluşmaların ardından 13 Haziran'da Hakkari merkeze varacak.

Kaynak: MA

Editör: şilan