Gazete Emek-Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) TİP Milletvekili Serra Kadıgil’in Diyanet eleştirisi sebebiyle TELE1’e verdiği üç günlük ekran karartma cezasına ilişkin verilen yürütmeyi durdurma kararını bozdu. Bu karar sonunca TELE1 üç gün ekran karartacak.

TELE1’de yer alan habere göre, RTÜK, TELE1'e “dil, din, ırk ayrımı gözeterek yayın yaptığı” gerekçesiyle 3 gün karartma cezası vermişti.

Oyçokluğu ile alınan kararın gerekçesi olarak TELE1’de Enver Aysever’in sunduğu ‘Ayrıntılar’ programına konuk olarak katılan TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in “Diyanet bu haliyle siyasal İslamcı gereçtir” eleştirisi gösterilmişti.

TELE1, RTÜK’ün haksız ve hukuksuz cezasının iptalini ve yürütmesinin durdurulması için yargıya başvurdu. Ankara 2. İdare Mahkemesi, oy birliği ile yürütmenin durdurulması kararını vermişti.

RTÜK’ün mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti. Karar Ankara Bölge İdari Mahkemesine gitti. Bu mahkeme ise yürütmeyi durdurmanın iptaline karar verdi.

Kanalın aktardığı bilgiye göre RTÜK tarafından TELE1'e verilen 3 günlük "ekran karartma" cezası 23-24-25 Şubat tarihlerinde uygulanacak. 

Editör: Derya çelik