Gazete Emek- Fenerbahçe'nin eski Başkanı Aziz Yıldırım uzun bir aradan sonra suskunluğunu bozdu ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu. A Spor'dan Ahmet Selim Kul'a konuşan Aziz Yıldırım Ali Koç'a da eleştirilerde bulundu. 

Fenerbahçe'nin eski Başkanı Aziz Yıldırım uzun süren suskunluğunu bozdu. Yıldırım sarı-lacivertli gündemle ilgili A Spor'a önemli açıklamalarda bulunuyor.

"Başkanlığı bıraktığımdan beri 3 seneye yakın bir zaman geçti. Bugün artık konuşmam gerekiyor. Aziz Yıldırım üzerinden Fenerbahçe yönetimine savaş ilan ettiler."

Fenerbahçe'den Galatasaray'a çağrı: Hodri meydan

 "Ben Fenerbahçeli değilim, ben Fenerbahçe'nin kendisiyim" 

"Yolsuzluk mı yapmışım? Namussuzluk mu yapmışım? Şerefsizlik mi yapmışım? Bunların hiçbiri bende yok."

Yalan söylüyorlar"

2014'te, TFF'ye başvurmadık, müracaat etmek üzere bir çalışma grubu oluşturduk. Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluğu olduğunu 2014'te de söylüyorum. Ben hiçbir zaman müracaat etmedim. Hazırlık yaptım. Ben 2014'te çalışmayı başlatıp, 2017'de açıklama yapar mıydım? Yalan söylüyorlar."

"Galatasaray'ın yayınını izlerken utandım

"Galatasaray'ın yayınını izlerken utandım. Benim açıklamalarımı montaj yaparak yayınlıyorlar.  Benim zekamda insanlar olmadığı için ne söylediğimi anlamıyorlar. Orada iki tane şampiyonluk 59'dan bu yana sığmıyor diyorum."

Ben gittim Fenerbahçe için hapis yattım. Benim üzerimden Fenerbahçe'ye saldırmak aptallıktır. Ben 20 sene bu kulübe hizmet ettim. Sizin varsa sorunlarınız kendi aranızda konuşursunuz. Aziz Yıldırım'ı bu işlere dahil ederseniz zararlı çıkarsınız. Ben 2017 yılında kongre konuşmasında Beşiktaş'a verilen 2 şampiyonluğun yanlış olduğunu söyledim. Biz de 2014'te Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonlukları için çalışmalar başlattık. 

"Ali Bey'e de yanıt vereceğim"

"Ali Bey'e de yanıt vereceğim. Savcıları, polisleri üye yaparken, Galatasaray'a üye olanlar da vardı. O zamanlar böyle örgüt yoktu. Ben kimseyle tavla oynamadım. FETÖ ile ilk mücadele eden insanım"

Mustafa Cengiz'e yanıt

"Ben, Mustafa Cengiz'in söylediği gibi hiçbir olaya karışmadım. Allaha şükür şerefli bir insanım. Kimseye de şerefsizlik yapmadım."

"Fenerbahçelilere bir ricam var. Bölünmesinler, birlik beraberlik içinde olsunlar. Kötü günler aşılır, idare edenler bu kulübe layık akıllı strateji uygulasın."

"Bu ülkeye şikeyi sokan takım Galatasaray'dır. Beni mahkemeye verdiler. Söylediklerimde suç olmadığı tescillendi. Deliller burada, ben bir şeylere karışmadım ama Galatasaray karışmış."

FENERBAHÇE'DEN AZİZ YILDIRIM'A TEŞEKKÜR 

Bugün bir televizyon kanalına bağlanarak Fenerbahçe’mizin 1959 öncesi şampiyonluklar konusunda başlattığı haklı mücadelesinde yanımızda olan, Fenerbahçe’ye desteğini ortaya koyan Sayın Başkan Aziz Yıldırım’a teşekkür ediyoruz.

Bununla birlikte; Sayın Başkan Aziz Yıldırım, bu önemli açıklamalarında 1998-2018 yılları arasında kulübümüzde başkanlık yaptığı dönemde Kulübümüzün Türkiye Futbol Federasyonu’na, Kurullarına ve hiçbir kuruma bu konu ile ilgili bir başvurusu olmadığını bir kez daha vurgulamış ve yalanlarla kamuoyunu meşgul edenlerin karşısında gerçekleri ortaya koymuştur.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu süreçte ilgililere ve tüm kamuoyuna çağrımız; ülkemizin, Türk futbolunun tarihinin, kulüplerin emeklerinin, efsanelerimizin izlerinin, birileri istiyor diye gerçek dışı sebeplerle yok sayılmasının önüne geçilmesi adına gereken iradenin ortaya konmasıdır.

TIKLAYIN- Adnan Oktar’dan Süleyman Soylu’ya cezaevinden mektup

"Benim üzerimden savaş açmak aptallıktır"

3 senedir susuyorum ama artık konuşmam gerekti. Çünkü Galatasaray Kulübü Aziz Yıldırım üzerinden Fenerbahçe'ye savaş açma yoluna gitti. Ben Fenerbahçeli değilim, Fenerbahçe'nin kendisiyim. Ben Fenerbahçe için hapis yattım. Böyle bir isim üzerinden Fenerbahçe'ye savaş açmak yanlıştır ve aptallıktır. Bu savaşı açarsanız kaybedersiniz. 2014'te, TFF'ye müracaat etmek üzere bir çalışma grubu oluşturduk. Bunu kongrede söylüyorum. Kaba olarak düşünürsen, benim zekamı ölçemediğin için, anlamıyorlar. 2 şampiyonluk sığmıyor diyorum, niye diyorum, yayın payı hakkında diyorum.

"Yalan söylüyorlar! Müracaat etmedik!"

Bu şampiyonluk konusunda ben yayın hakları için itiraz ettim. Bugün Türker Aslan'ı dinledim, 'Biz karar verdik. Müracaat reddedildi' diyor. Yalan söylüyorlar. Ben hiçbir zaman müracaat etmedim. Ret falan yok. Hafızalarında geçmiş yok. Sen Beşiktaş adına nasıl karar verdin? Zaten benim konuşmam 2017'de. Bursa'nın şampiyonluğundan da bahsettim.

TIKLAYIN- Acun Ilıcalı, sosyal medyadaki tepkiler üzerine geri adım attı

"FETÖ gibi konuşmamı kesmişler, öyle vermişler"

Bugün Galatasaray TV'yi izlerken Galatasaray adına utandım. Montaj yapıp, FETÖ'nün yaptığı gibi konuşmamı kesip doğramışlar sonra da 'Aziz Yıldırım böyle böyle dedi' diyorlar. Beni içeriye çekmesinler... Ben Fenerbahçe'nin haklı olduğu tüm davalarda Fenerbahçe'nin yanındayım. Bunu Galatasaray camiasını kafasına soksun.

Galatasaray şampiyon olsun diye dua eden adamı biliyoruz. Fetullah Gülen'in kimin şampiyon olması için dua ettiği ortadadır. Kamuoyu biliyor. Ben bunlarla Türkiye'de mücadele eden ilk kişiyim. Ben ve yönetici arkadaşlarım... Yolsuzluk mu yaptım? Şike mi yaptım! Hayır! Hepsi tespitli... Bu ülkeyi ele geçirmek için FETÖ operasyon yapmıştır. Şike davası, Casusluk, Ergenekon, Balyoz ile bu ülkeyi ele geçirmek istediler. 

Ben 'Fenerbahçe şike yapmadı' diyorum. Ama 'Galatasaray şike yaptı' diyorum. Bu ülkeye şikeyi Galatasaray getirmiştir. 8-0'ları unutmadık. Galatasaray beni mahkemeye verdi. Bunu ilk kez söylüyorum. Mahkeme karar verdi, benim açıklamalarımda suç olmadığını belirttiler. Mahkeme bile tescilledi. Mahkeme kararı bile burada...

Bir diğer konu da Fenerbahçe Cumhuriyeti... Biz bunu sporun cumhuriyeti olarak söyledik. Bu ülke tabii ki Türkiye Cumhuriyeti'dir.

TIKLAYIN-Maliye Bakanlığı'ndan açıklama: Kripto paralarda yeni dönem başlıyor

FENERBAHÇE CAMİASINA DA ÇAĞRI YAPTI

Aziz Yıldırım Fenerbahçe camiasına da birlik çağrısı yaptı. 

Editör: TE Bilişim