Gazete Emek- Acun Ilıcalı, telif haklarını ödemediği gerekçesiyle kendisine "Terbiyesiz, haram zıkkım olsun" diyen sanatçı Şehrazat'a dava açacak.

Fatih Altaylı, medyadaki 'rantları' tek tek açıkladı: Bunları ortaya döktüm diye bana saldıracaklar

Instagram hesabından paylaşım yapan Ilıcalı, davadan gelecek parayı da işitme engelli çocuklar için bağışlayacağını söyledi. Şehrazat Acun'a cevap verdi. 

Sanatçılardan Acun Ilıcalı'ya tepki: Ne kadar acı ve üzücü

Söz yazarı ve besteci Şehrazat, 99.5 milyon liraya uçak alan Acun Ilıcalı'ya telif haklarını ödemediği için "Terbiyesiz, haram zıkkım olsun" diyerek tepkisini göstermişti.

Sanatçılar, Acun Ilıcalı'ya açtıkları davayı kazandı: Ilıcalı tazminatı 7 yıllık faizle ödeyecek

TV8'in sahibi Acun Ilıcalı, bugün Instagram hesabından yaptığı paylaşımda "Bizden haksız bedel talep edip istediğini alamayınca hakaret yolunu seçen bu terbiyesiz kişiye cevabımızı mahkemede vereceğiz. Tazminatı ise işitme engelli miniklerimiz için kullanacağız" dedi.

Ahmet Çakar canlı yayında Acun Ilıcalı'yı eleştirince Ilıcalı yayına bağlandı ve gerginlik yaşandı

ŞEHRAZAT CEVAP VERDİ

Sanatçı Şehrazat Acun Ilıcalı'nın kendisine yönelik açıklamasına cevap verdi. Şehrazat şunları söyledi:

Senin bana ve benim gibi Sanatçılara Olsa olsa Teşekkürün olmalıydı!

Gökçek'in televizyonunda kavga büyüyor: Rasim Ozan Kütahyalı, Ertem Şener'i kovdurdu iddiası!

Zira yaptığın servetin her kuruşunda Nota ve Sözlerimiz var! Şarkılarımız olmasa nasıl yapacaktın o programları? Ama sen bu hakkı teslim etmek yerine yıllarca süren hukuki süreçlere mecbur ettin bizi. Emsal kararlar bir bir çıkıyor! Yani kazanıyoruz! Benim kızdığım sektördeki gücünü bu haklı serzenişi bastırmak için kullanman. Sana terbiyesiz emek hırsızı dedim! Çok doğru söyledim. Sen de bana terbiyesiz dedin! Bide üstelik 100.000 TL tutarında tazminat davası açmışın, geldi bildirimi... Ben bu tür şeylerden korkan biri olmadım hiç, kimsenin güdümüyle de hareket etmedim. Bir sanatçı için onurlu ve omurgalı bir duruş neyi gerektirirse onu yaptım, yapmaya devam edeceğim @acunilicali
Kamuoyuna sevgi ve saygılarımla bildiririm.

Acun Ilıcalı ile Fox TV ve Zuhal Topal arasında da ciddi kavgalar yaşandı. Mahkemeye taşınan kavgada Acun Ilıcalı haksız görüldü. 

Acun Ilıcalı ile Fox TV ve Zuhal Topal arasındaki kavga mahkemede bitti

Ne olmuştu?

Ünlü beste ve söz yazarı Şehrazat, kişisel Twitter hesabından Acun Ilıcalı'yı 'emek hırsızlığı' ile suçlayıp, "Önce telif ücretlerini öde. Haram zıkkım olsun" diye ifadelerini kullanmıştı.

Fatih Portakal, ormanlık alanda Berat Albayrak'ın ekonomi programını yorumladı: Bakın özellikle bu mekanı seçtim

Sanatçılar, Acun Ilıcalı'ya açtıkları davayı kazandı: Ilıcalı tazminatı 7 yıllık faizle ödeyecek

Birçok sanatçı medya patronu Acun Ilıcalı'ya karşı dava açtı. Davada kaybeden taraf Acun Ilıcalı oldu. 

Şarkıcı Demet Sağıroğlu ile besteci Görol Ağırbaş, kendilerine ait olan ‘Arnavut Kaldırımı’ adlı eserin yarışmalarda 16 kez izinsiz kullanılmasıyla ilgili Acun Ilıcalı’ya açtığı telif davasını kazandı. Mahkeme, 55 bin 200’er lira tazminatın 7 yıllık faiziyle Acun Medya Prodüksiyon şirketinden alınarak Sağıroğlu ve Ağırbaş’a ödenmesine hükmetti.

TV8'in sahibi Acun Ilıcalı'ya açılan telif davası sonuçlandı. Ilıcalı, programlarında çalınan bazı şarkıların telifini 7 yıllık faiziyle beraber ödeyecek.

ŞEHRAZAT'IN AÇIKLAMASI İLE KAVGA BÜYÜDÜ

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Ilıcalı'nın Survivor yarışmasını gerçekleştirdiği Dominik Cumhuriyeti’ne uçmak için yeni bir uçak aldığı haberleri basına yansıdı. Değeri 13 milyon dolar (99.5 milyon TL) olan özel jetini Global Express XRS 2012 model uçakla değiştiren Ilıcalı'yla ilgili bu haber üzerine sanatçılardan tepki geldi.

Ünlü beste ve söz yazarı Şehrazat başta olmak üzere birçok isim "Önce telif ücretlerini öde" diyerek sosyal medyadan Acun Ilıcalı'ya tepki gösterdi. Şehrazat, Ilıcalı'nın bazı şarkıların telif paralarını ödemediğini iddia etti.

İKİ SANATÇI DAVAYI KAZANDI

Telif tartışması üzerine yaşanan bu gelişme geri planda kalırken, Şarkıcı Demet Sağıroğlu ile besteci Görol Ağırbaş, kendilerine ait olan ‘Arnavut Kaldırımı’ adlı eserin 3 ayrı televizyon kanalındaki ‘O Ses Türkiye’, ‘O Ses Çocuklar’ ve ‘Rising Star’ adlı yarışmalarda 16 kez izinsiz kullanılmasıyla ilgili Acun Ilıcalı’ya açtığı telif davasını kazandı.

Mahkeme, 55 bin 200’er lira tazminatın 7 yıllık faiziyle Acun Medya Prodüksiyon şirketinden alınarak Sağıroğlu ve Ağırbaş’a ödenmesine hükmetti.

Kaynak: T24

Editör: TE Bilişim