Gazete Emek- Sıfır araçlarda yaşanan çip krizi gözleri ikinci el araba piyasasına çevirdi. Araba almak isteyenler ikinci ele yönelse de fiyatlarda yaşanan artış satışların düşmesine neden oldu. İkinci el araba satışları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 23 düştü.

Soylu'nun avukatı Sedat Peker ve Hadi-Süleyman Özışık hakkında bütün detayları açıkladı

İkinci el çevrim içi oto pazarında geçen ay en çok tercih edilen otomotiv markaları değişmeyerek sırasıyla Volkswagen (VW), Renault ve Ford oldu.

Uzmanlar kripto paralardaki düşüşü ve yaşanacak olanları değerlendirdi: Ethereum ve Bitcoin'lerde ayı sezonu mu, boğa sezonu mu olacak?


 
Indicata'nın ikinci el çevrim içi pazar raporundan derlediği verilere göre, Türkiye ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında nisan ayında satışlar, marta kıyasla yüzde 22 azalarak 142 bin 688'e (ilandan tamamen kaldırılan araçlar satılmış kabul edildiğinde) düştü. Mart ayında 182 bin 731 satış gerçekleşmişti.

Eski Organize Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'dan 'Sedat Peker' açıklaması: Özet budur

Nisanda ikinci el çevrim içi satışlar içinde binek araçların payı yüzde 82, hafif ticari araçların payı yüzde 18 oldu.

Efkan Ala'nın mecliste itiraf gibi açıklamasına HDP'den tepki


 
Geçen yılın nisan ayında 127 bin 252 araç satılmıştı. Satışlarda Nisan 2020'ye göre yaklaşık yüzde 12 artış olurken, bu yılın ilk 4 ayında 2020'nin aynı dönemine göre satışlar yüzde 5 düştü.
 
En çok satan 10 markanın satışları pazarın yüzde 73'ünü oluşturdu
 
Verilere göre, bu yılın nisan ayında ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında en çok tercih edilen otomotiv markası 18 bin 794 satışla Volkswagen oldu. Renault, 17 bin 587 satışla ikinci ve Ford da 13 bin 296 satışla üçüncü sırada yer aldı.

Sedat Peker 5. videosunda Soylu ve Ağar ile birlikte Abdülkadir Selvi'yi anlattı: Her şeyi ortaya döktü


 
Söz konusu markaları, 12 bin 559 satışla Fiat, 8 bin 7 ile Hyundai, 7 bin 752 ile Opel, 7 bin 549 ile Mercedes-Benz, 7 bin 74 ile Peugeot, 6 bin 296 ile BMW ve 5 bin 311 satışla Toyota izledi.
 
Söz konusu 10 markanın nisan ayı satışları, ikinci el çevrim içi araç pazarının yüzde 73'ünü oluşturdu.
 
Clio, nisanda Passat'ı geçti
 
Nisan ayında ikinci el çevrim içi binek araç pazarında toplam 116 bin 984 satış gerçekleşti.
 
Renault Clio, 5 bin 132 satışla nisan ayının en çok satılan modeli oldu. Renault Clio'yu, 4 bin 734 ile VW Passat, 4 bin 272 ile Renault Megane, 3 bin 881 ile Ford Focus, 3 bin 395 ile Opel Astra, 3 bin 156 ile Toyota Corolla, 2 bin 789 satışla Fiat Egea, 2 bin 741 satışla Renault Fluence, 2 bin 532 satışla Volkswagen Golf ve 2 bin 515 satışla da Hyundai Accent izledi.

Kobane davasında Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ iddianamenin nasıl hazırlandığını ve tüm gerçekleri anlattı

 
Söz konusu 10 model, toplam binek satışlarının yüzde 30'unu oluşturdu.
 
Hafif ticaride Doblo ilk sırada
 
İkinci el çevrim içi hafif ticari araç pazarında toplam 25 bin 704 satış gerçekleşti.

Oyuncu Tolga Karel Sedat Peker ile fotoğraflarını silen ünlülere bir fotoğraf ile cevap verdi

 
Fiat Doblo, 3 bin 223 adetle nisan ayının en çok satılan modeli olurken, Ford Transit/Tourneo Courier 2 bin 318 adetle ikinci ve Fiat Fiorino da 2 bin 191 adetle üçüncü sırada yer aldı.
 
3 markayı, 1.907 satışla Ford Transit/Tourneo Connect, 1.499 satışla VW Cady, 1.345 satışla VW Transporter, 1.109 satışla Ford Transit, 1.048 ile Renault Kangoo, 935 ile Citroen Berlingo ve 895 satışla da VW Amarok takip etti.

"Muhtemelen işimi kaybedeceğim, başıma bela alacağım" diyerek soruşturma başlatan savcı hakkında jet hızıyla soruşturma!


 
Söz konusu 10 model, toplam hafif ticari satışlarının yüzde 64'ünü oluşturdu.
 
En hızlı satılan marka Peugeot oldu
 
Geçen ay çevrim içi pazarda Türkiye pazarı satış hızı ortalama 46 gün oldu.
 
En hızlı satılan marka 38 günle Peugeot, en yavaş satılan ise 69 günlük satış hızıyla BMW olarak kayıtlara geçti.
 
İnternetten kaldırıldığında "satış" olarak sınıflandırılıyor

Sedat Peker, Hadi Özışık ile olan görüntülü 'Süleyman Soylu' görüşmesini ifşa etti


 
 Türkiye'deki ikinci el çevrim içi araç pazarını tarayarak günlük 450 binden fazla ikinci el araç datasını analiz ediyor.
 
Rapordaki satış verileri, ikinci el ticareti yapan kurum ve kuruluşların çevrim içi pazarda verdikleri ilan verilerine dayanırken, bu verilerin içinde bireysel araç ilanlarına ait veriler bulunmuyor.
 
Çevrim içi platformda ikinci el ticareti yapan kurumlar, iki sebeple satışa sundukları araçların ilanlarını geri çekiyor. Birincisi, değişen pazar koşullarına göre ilandaki araçların fiyatını revize ederek yeniden ilanı yayınlıyorlar. Bu ilanların yeniden ne zaman yayınlandığı da Indicata tarafından takip ediliyor.

Diyarbakır'da art arda 2 patlama! Süleyman Soylu ve Diyarbakır Valiliği'nden açıklama


 
İkinci olarak ise ticaret yapan kurum, aracını sattığı için ilandan çekiyor ve yeniden satışa sunacağı bir aracının ilanını yayınlıyor. Bu ikinci grup araç ilanları, yani ilandan tamamen kaldırılan araçlar "satış" olarak kabul ediliyor.

Kaynak: Vatan

Editör: TE Bilişim