Hepimiz, herkes çok şaşırdı. Şaşkınlıktan dudaklarımızı ısırdık. Birbirimize sorduk bu kadar da olur mu diye? 

Oluruna çok  yabancı değiliz aslında. Neden bu kadar şaşırıyoruz ben de ona şaşıyorum. Son 10 gün içinde tanık olduğumuz ve bolca paylaşıp toplumsal duyarlılık kastığımız 3 olayı ele alalım. 

1.si CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun devam ettiği 'Adalet' yürüyüşünün 14. gününde Sakarya'da kamyonlarla dökülen hayvan dışkısı.  Bununla amaç, 'Adalet' yürüyüşünü manipüle etmekti. Yürüyüşe katılan insanlar ve Kılıçdaroğlu rahatsız olsun isteniyordu. Zaten çok rahatsız oldukları için bu yürüyüşü başlatmışlardı. 'Adalet' yürüyüşüne karşı koz olarak hayvan dışkısı. Hiç adil değil. Bir taraf siyasi argüman olarak dışkıyı kullanıyordu. Dünya demokrasi tarihinde belki de bir ilkti. Birçok ülkede siyasi tarafların birbirilerine yumurta ya da domates attıklarını biliyoruz ama belediye aracılığıyla yoluna dışkı dökmek yeni bir taktikti, bu yüksek zekayı tebrik etmek lazım. Sivas, Çorum, Maraş ve bölge kentlerindeki pratiklerini bildiğimiz bir zihniyetin yola dışkı dökme aşamasına gelmesi, onların da büyük bir level atladığını gösteriyor. 


Eğitim Bir Sen İstanbul Şube Başkanı bir arkadaş, 'Adalet' yürüyüşünü tehdit ederken, "Bakın bu dışkı size bir uyarıydı, akıllı olun" diyor. Bu arkadaş, eğitimci bir arkadaş. Derslere girip, küçük çocuklara hayata dair dersler veren bir arkadaş. Ders çalışmayan, yaramazlık yapan öğrencilere acaba nasıl uyarılarda bulunuyor diye hepimizin aklında geçmiyor değil. Bunlara niye çok şaşırıyoruz ki? Cizre'de silahla fotoğraf çekip, "Cizre'ye ölürem Türkiye şarkısı ne çok yakışıyor" diyen öğretmeni de hatırlıyorsunuz. Sonra haberini yaptık ama sağolsun savcılarımız o öğretmen arkadaşa senin işin o değil öğretmenliğini yap demediler. Yaptığımız habere yasak getirdiler ve o haberi kaldırmadığımız taktirde yasal işlemin başlatılacağı hızlı bir şekilde tebliğ edildi çok şükür. Neyse bu konuyu daha fazla uzatmayalım sonra 'eğitimci' arkadaşlar yolumuza dışkı serip uyarmasınlar!


Kılıçdaroğlu'na tecavüz edilmesini isteyen kadın meselesi


2. önemli bir gündem maddesi ise türbanlı bir kadın arkadaşın facebook hesabından yine Kılıçdaroğlu için yazdığı tecavüz fantazisi. Bu nevi şahsına münhasır arkadaşımız, Kılıçdaroğlu için, "Yokmu şu zilliyi (Kılıçdaroğlunu) otobanda düz nefes edecek, soluğunu kesecek, ateşini söndürecek, başını döndürecek, inim inim inletecek yiğit bir tırcı.  Günlerdir heyecanla bir tecavüz haberi bekliyorum. Ama hala kimse de tık yok. ahhh ah erkek olmak vardı şimdi." diyerek nasıl bir erk tecavüzcü zihniyete ve bilinçaltına sahip olduğunu gösterdi. 

Türkçesi'ne bakılırsa Burhan Kuzu'dan iyi yazıyor. Umarız bu arkadaş da öğretmen değildir. Tabi bu paylaşım bir anda her yerde paylaşılınca kadın arkadaş, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi. Amacının kimseyi kırmak olmadığını söyledi. Evet, amacın kırmak olmadığını daha farklı olduğunu bütün Türkiye anladı zaten. Ülkemizde tecavüz olayları niye bu kadar çok diye sebep arayanlar buyrun size bir örnek. Ensar vakfında istismara maruz bırakılan çocuklar için "Bir kereden bir şey çıkmaz" diyenleride örnek olarak alabilirsiniz zira hepsi aynı kümenin bir alt küme elemanlarıdır. 


Bu kadın tecavüz zihniyetinde de onu bu paylaşımından dolayı eleştirenler değil mi diye bir zan içerisine girmişseniz hemen birkaç örnekle sizi yanıltayım. Bu kadın arkadaşın yaptığı paylaşımı haber yaptık. Haberin altına gelen bazı yorumları sizinle isim vermeden paylaşmak isiyorum. 

1- "Anlaşılan bu bayan daha önce "tır"'cılarla iş tutmuş, tadı damağında kalmış.Düz nefes olmuş,soluğu kesilmiş,ateşi sönmüş,başı dönmüş,inim inim inlemiş.Bir yiğidin eylemine maaruz kalmış."

2- "Tecavüzü seviyorsa Düzce'de boynuna pankart assin azdım diye baksın tecavüz nasıl oluyor"

3- "Demekki Tircilar seni iyi inim inim inletmiski Tarifini Baya net yapmissin...! seni Otoban olmus Kerhane Kahpesi.."

4- "Adresini ver sana tırla gireyim"

5- "kılıçdar oğlu deyılde sana iyi tecavüz edılır işallah akibetın bu yönde olsun"

6- "Tırcılar genelde senin gibilerinin peşinde

7- "Allah rizasi için biri ona bir TIR yollasin, yok mu kimsede fazla ?"

8- "Galiba bu ziliye tırcilar ne yaptiysa artik unutamamış yazik"


Toplamda gelen 58 yorumun 53 tanesi bu şekilde tecavüzü eleştirirken aslında bir taraftan da meşrulaştıran yorumlar. Ben sadece 8 tanesini aldım. Normalde medeni bir ülkede bu yorumların her bir tanesi ayrı ayrı haber değeri taşıyor. Kimse kalkıp da bu habere çok fazla şaşırmasın. Hepimiz aynaya baktığımızda birer tecavüzcü adayı görürüz. Batman'daki N.Ç'yi hatırlayın, Ensar Vakfı'nı hatırlayın, yatılı okulları hatırlayın. Toplumun her kademesinde bu kadar tecavüzcünün olduğu bir coğrafyada, bu kadar kişiliksizleştirilmiş insanlarla ve paradigmalarla hepimiz ya birer tecavüzcü adayıyız ya da tecavüze uğrama adayıyız. 


Eşine zorla dışkı yedirme meselesi


3. ve son olay ise Ağrı'da oldu. 6 ay önce Ağrı'da bir erkek, eşine zorla dışkı yedirmeye çalışıyor. Hem zorla dışkı yedirmeye çalışıyor hem de bunu cep telefonu ile çekiyor. Videoda, kadın ısrarla "yapma" dediği halde yukarıda anlattığımız erkekler familyasında olan bu kişi "Kuran sen bunu yiyeceksin" diyerek kadına işkence yapıyor. Videonun sonunda ise kadın kusarak banyoya gidiyor ve erkek, "Ben senin annanı s....m" diyerek küfredip telefonu kapatıyor. 

Şimdi hepimiz buna da çok şaşırıyoruz. Bu sadece videoya çekildiği için bu kadar infiale neden oldu. Bu olay videoya çekilmeseydi ve bu kişi gittiği kahvede diğer erkeklere bu
olayı anlatsaydı emin olun ordaki erkeklerin yüzde 80'i "vay helal olsun ne erkek be. İştebakın karısını nasıl terbiye ediyor kılıbıklar örnek alın" diye de diğerlerine örnek gösterilecekti. Çevremizde defalarca tanık olmuşuzdur hepimiz, karısını dövmekle övünen erkekleri. 

Kürtçe, Türkçe ve Ortadoğu'daki bütün dillerde ise dışkı yedirmekle ilgili çok fazla küfür ve deyim vardır. "Ez guyé zara devéte bavéteki" (Çocukların dışkısını senin ve babanın
ağzına koyayım) gu buxwe cake dişteki isa neke" (bu dışkıyı ye bir daha öyle bir şey yapma) Sanırım bu küfürleri ve deyimleri duymayan yoktur. Bunları hiç yadırgayan da olmamıştır. Ama bir bozuk kişilik bunu gerçekleştirmeye çalışınca hepimiz çok şaşırıyoruz. 


O adam çünkü diyor ki "o kadın benim ve ailemin kölesidir. Ben para verip onu mülkiyetime dahil ettim. Benim bütün ihtiyaçlarımı giderecek. En ufak bir aksaklıkta dışkı yediririm ki bir daha yapmasın. Peki ailesi başta olmak üzere toplum ne diyor. "Yaw kocasıdır sever de döver de, Bu aile içinde bir meseledir bizi ilgilendirmez, Kimsenin özeli bizi ilgilendirmiyor, Biz kocaya verdik gitti artık gerisi onla kocası arasındadır karışmak bize düşmez, Onun namusudur kime ne" herkes bunları söyler. 

Bu 3 olay, Türkiye'de son 10 gün içinde yaşandı ve herkes haberdar oldu. Hepimiz bol bol şaşırdık ve tepkilerimizi sosyal medya üzerinde gösterip rahatladık. Kılıçdaroğlu'na tecavüz edilmesini isteyen kadına hepimiz tecavüz etmek istedik, eşine dışkı yedirmeye çalışana hepimiz dışkı yedirmek istedik. Yolumuza dışkı dökenlerin yollarına cümbür cemaat olarak sıçmak istedik ve rahatladık çok şükür.

Peki sonra...