Gazete Emek- Ülkemizde gündem saatten saate değişmektedir. Müthiş bir algı yönetimi mevcut. İnsanların hangi konu hakkında nasıl, nerde, ne zaman konuşacaklarını belirleyen bir yapı oluşmuş durumda. 


Söylenenlere karşı düşünenden ziyade, inanan insanlara ihtiyaç duyuluyor. Maalesef sorgulayan veya eleştiren insan çok az kalmış. 


Bugün yani 2 Mayıs itibariyle tüm televizyon kanalları cumhurbaşkanının AKP'ye üye kaydını yaptığını ve ilk defa partili bir cumhurbaşkanının olduğunu belirtiyor. Gören sanırki Cumhurbaşkanın şimdiye kadar hiç bir partiyle ilişkisi yoktu. Tüm siyasi partilere aynı mesafede durmaktaydı. Yani Tayyip Erdoğan 33 aydır AKP'li değildi. 


Konu bu, ülkenin tüm sorunları da bundan ibaretti. Recep Tayyip Erdoğan AKP'ye üye olacak mı? olmayacak mı? Evet Recep Tayyip Erdoğan AKP'ye üye oldu, muradına erdi. Bu sebeple de yurdum insanının tüm sorunları da çözüldü. 


Gerçekten ülkede konuşulacak birşey yokmuş gibi onlarca televizyon bu durumu canlı bir şekilde yayın yapıyor. Bir ara ülkede kıyamet koparken NTV'nin penguen yayınına ne de çok benziyor. 


Tüm resmî ve özel kurumlar iflas etmiş. Toplumsal yapıyı ilgilendiren tüm yapılar siyasetin malzemesi olmaktan öteye gidememektedir. Ülke bir kaç kutupa bölünmüş. Gücü elinde bulunduran AKP hükümeti hiç bir yerden farklı bir sesin çıkmasına izin bile vermiyor.


Herkesi kendisine benzetme çabasındadır. Kendisine benzemeyeni imha etmekle tahrip etmektedir. 


Diğer yazılarımızdan belirttiğimiz gibi ülkenin oy oranı itibarıyla ikinci parti konumundaki CHP'den de bir şey çıkmayacağı açıktır. 


Siyaseten de olsa seçimden sonra Başbakan ile verdikleri poz aslında muhalefet olmaktan ziyade, AKP iktidarına hizmet ettiklerini gösterir. 


Gerçekten Türkiye'de acayip bir yapı var. Ölümüne muhalif görünselerde söz konusu Kürt halkı olunca hepsi bir araya gelip vatanperverlik yarışına giriyor. 


Kürt halkı hiçbir yerde kendisini ilgilendiren konular hakkında konuşmasın. Hiçbir hakkı verilmesin, sayıları milyonları bulan bu halkı nasıl asimilasyona uğratırızın peşindeler. 

Tabi asimile ederiz demiyorlar. 

Yeni yumuşak kelimelerle nasıl entegre ederiz diyorlar. Gerçekten bu ülkede hakkıyla Kürt olmak zor. Sistemin dediği gibi bu ülkede herkes her şey olabilir. Ama herkes kendi kimliğini, kültürünü, dilini inkar ederek herşey olabilir. 

Yani kendi benliğini inkar ederek her şey olabilir.